Hol, milyen koktélokat isznak szívesen a nagyvilágban?

Vajon melyik klasszikus koktél a legnépszerűbb a világon? A Pina Colada, a Cuba Libre, az Aperol Spritz vagy a Espresso Martini?

Fotó: Unsplash

A Pour Moi a blogján arról számolt be, hogy világszerte több mint 18,4 millióan kerestek rá a Pornstar Martinire. A Pina Colada-t 10,5 milliószor guglizták, míg az Aperol Spritz 8,2 millió kereséssel harmadik lett. A Google keresési adatai szerint a térképen az országneveket kicserélték a lakóik által leginkább keresett koktélnévre, azaz valószínűleg ezekre a receptekre azért kerestek rá, mert otthon vagy egy partin el szerették volna készíteni.

Illusztráció: Pour Moi

A legnépszerűbb koktélok

  1. Pornstar Martini - 18, 4 millió Google-keresés
  2. Pina Colada - 10, 5 millió
  3. Aperol Spritz - 8, 2 millió
  4. Sangria - 7, 6 millió
  5. Negroni - 6,9 millió
  6. Espresso Martini - 5,5 millió
  7. Long Island Ice Tea - 4,4 millió
  8. Caipirinha - 4,3 millió
  9. Daiquiri - 3,8 millió
  10. Mojito - 2,8 millió

Európai koktéltérkép

Illusztráció: Pour Moi

Az első helyezett italt, a Pornstar Martinit, Douglas Ankrah londoni báros találta ki 2002-ben, aki egy fokvárosi éjszakai klubban tett látogatás után nevezte el a koktélját Pornstar Martininek. Az ital maracujalikőrből, maracujaléből, vaníliás vodkából és proseccóból áll.

A keresések alapján a világon ezüstérmes, Romániában pedig vezető helyen álló Pina Colada igazi klasszikus. Puerto Ricóból származik: kókusztej, ananászlé és rum keveréke.

A harmadik helyezett Aperol Spritz, Aperol keserűlikőrt, proseccót és szódavizet tartalmaz. Az olaszok már 1919 óta előszeretettel fogyasztják, de a világot csak az utóbbi néhány évben hódította meg – köztük Magyarországot is.

Érdekesség még, hogy Ausztráliában és Óceániában az Espresso Martini a nyertes, ez az ital vodkából, espressóból, kávélikőrből és cukorszirupból áll. Meglepő, hogy Kínában a Negroni tarol, ez a kesernyés koktél, amelyben Campari, édes vermut és gin található. Brazília maradt a saját nemzeti italánál, a cukornádból készült cachacánál, amiből kitűnő caipirinhát lehet keverni.

Íme a többi térkép földrészenként:

Illusztráció: Pour Moi


Illusztráció: Pour Moi


Illusztráció: Pour Moi


Illusztráció: Pour Moi


Illusztráció: Pour Moi


Illusztráció: Pour Moi


AMI MÉG ÉRDEKELHET