Drive-kvíz: a római Colosseum összes titkát ismered?

A közel 2000 éves építményt már évek óta renoválják, restaurálják, 10 éve megnyitották az amfiteátrum föld alatti részét is a látogatók előtt, 2023-ra pedig még több újítást, modernizálást végeznek rajta.

Fotó: Shutterstock

Róma jelképe az egyik legrégebbi, fennmaradt ókori örökségünk – teszteld le a tudásodat, mennyit tudsz erről a monumentális történelmi épületről!

Az arénát Vespasianus császár építtette az 1. században, a munkálatok i.sz. 72-ben kezdődtek és i.sz. 80-ban készült el a monumentális épület a Forum Romanum délkeleti végén. Róma jelképe, a Colosseum az egyik leghíresebb és legrégebbi épület a világon, emberek milliói látogatják meg évente. Az épület rengeteg mindent túlélt már: több földrengést is, ebből kettő (847-ben és 1231-ben) okozta a legnagyobb kárt, és persze két világháborút is sikeresen átvészelt. A Colosseum korszakának legmodernebb arénája volt, a rómaiak ingyen járhattak szórakozni az arénába, a leletek alapján olyan jegyet kaptak, mint a modern stadionjegyek: ülőhely és kapuszám is volt a bilétán.


AMI MÉG ÉRDEKELHET