7 kontinens, 150 úticél, 274 nap – ez a Royal Caribbean legújabb óceánjáró körútja

A Royal Caribbean International bejelentette az Ultimate World Cruise nevű körútját, amely 247 nap alatt mind a hét földrészre elviszi az utasokat.

A világ eddigi legkiterjedtebb hajós körútjának résztvevői 65 ország 150 úticéljára juthatnak el a cég Serenade of the Seas nevű hajójának fedélzetén. A lebilincselő élmény Miami-ban kezdődik 2023 december 10-én és ugyanott ér véget 2024 szeptember 10-én – közben pedig az utasok megtekinthetik a világ 11 nagy csodáját, a Tádzs Mahaltól egészen a Macchu Pichu fenséges csúcsáig.

A Royal Caribbean több mint 50 éve szeli át a tengereket, népszerű útvonalakat kínálva hat kontinens 72 országának több mint 270 célpontjára. Az új globális útvonallal viszont szintet lép a cég, hiszen az itinerbeb bekerül gy újabb földrész, az Antarktisz, 57 másik vadonatúj úti cél mellett, amelyek kizárólag erre a körutazáson érhetők el; mint a marokkói Casablanca, a grönlandi Qaqortoq és a japán Simizu.

Fotó: Getty Images

Eközben a résztvevők olyan népszerű helyekre is ellátogatnak, mint a Földközi-tenger és a Karib-térség, Rómától kezdve Rio de Janeirón át Tokióig élvezhetik a nagyvárosi megállókat és megközelítenek olyan természeti csodákat is, mint a norvégiai fjordok, a Francia Polinézia szigetei és a Nagy Korallzátony. Az utazókat olyan emblematikushelyekre is elvezeti a körút, mint a gízai piramisok, Petra ősi városa vagy a Kínai Nagy Fal.

„Ez a világkörüli utak non plus ultrája – mondta Michael Bayley, a Royal Caribbean International elnöke és vezérigazgatója. – Most, jobban, mint bármikor, az emberek úgy döntöttek, hogy bejárják a világot, és pótolják az elvesztett időt. A Royal Caribbean lehetővé teszi ezt egy tökéletes utazás keretében, amelyre szeretettel várja a kalandra és felfedezésre vágyókat."

A tengerjáró cég kivételes szolgáltatásokat tervez a kalandhoz. A vendégek business class repülőjegyeket és ötcsillagos szállodai szobát kapnak a hajózás kezdete előtt. A 13 emeletes hajó fedélzetén különböző kivitelű szállóhelyek állnak rendelkezésre: az ablak nélküli kabinoktól kezdve a nagyobb, erkélyes szobákon át a lakosztályokig. Valamennyihez 24 órás szobaszerviz, luxus italcsomag, Wi-Fi és mosodai szolgáltatás tartozik. A fedélzeten emellett minigolf, mászófal, medence és szolárium, spa és fitneszközpont, élő szórakoztató műsorok és üvegtetős bár várják az utazókat.

Amennyiben vonzónak hangzik kilenc tengeren töltött hónap, a Royal Caribbeannél már lefoglalhatóak az Ultimate World Cruise 2023 helyei; az árak fejenként 124 ezer dollártól kezdődnek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET