Sörben is lehet wellnessezni! Bemutatjuk a legjobb helyeket Európában!

Többek között Budapesten, Pozsonyban és Strasbourgban is létezik sörös spa szolgáltatás – de mit is jelent ez?

Fotó: Taaka Beer

A híres fürdővárosokban, illetve a sörfőzdékben bővelkedő helyeken akár meg is mártózahtunk a nedűben - vagyis leginkább valami ahhoz hasonlóban!

Fotó: Taaka Beer

De miből is áll a sörfürdő? A dézsákat harminchat fokos, ásványi anyagokban gazdag gyógyvízzel és a sörfőzés természetes hozzávalóival (komló, árpa, maláta, sörélesztő töltik fel. Utóbbiakat összekeverik egy speciális sörsóval, majd felöntik sörhabbal, így eredményezve egy különleges, gyógynövényes fürdőt, ami legalább annyira jó a testnek, mint a léleknek. A nyugtató hatású, vérkeringést stabilizáló, bőrápló fürdőt minden vendég után leeresztik, majd fertőtlenítés után újra feltöltik a kádakat.

Fotó: BeerSpa

Budapesten a Széchenyi fürdőben és a Lukácsban lehet elmerülni a habzó nedűben. A Széchenyiben összesen 6 darab 2 személyes dézsa áll rendelkezésre. A BeerSpa vendégei egyenként ezer liter sörben fürdőzhetnek külön helyiségben. Akik ennél kisebb gyógyfürdőbe vágynak, a Lukácsban is kipróbálhatják a sör spát.

Pozsonyban is bármikor nyakig merülhetünk a habzó italban, a Beer Spa BBB-ben, ahol még számos más wellness szolgáltatás is van természetesen. A kicsi, de mély dézsákban nyakig ülhetünk a meleg sörben, és közben csapolhatunk magunknak egy korsó világos sört...

Fotó: Taaka Beer

Csehországban a Chodovar wellness landben nyújtanak még ilyen sör spa szolgáltatást – ebben a családi panzióban a 34 fokra melegített sörben relaxálhatunk és a hatás fokozásáért még gyógyfüveket is kevernek a fürdőbe.

A strasbourgiTaaka Beer Spában 60 és 90 perces fürdőzést lehet választani, közben persze megkóstolhatjuk a helyi sört is. A fürdőzés egy személyre 60 percre 50 euró, a 90 perces turnus pedig 75 euró/fő, és ebben természetesen a sörfogyasztás is benne van.

AMI MÉG ÉRDEKELHET