Top 5 – a világ legromantikusabb tengerpartjai

Öt hely, ahová legalább egyzser az életben el kell jutnunk, ha igazi tengerparti élményre vágyunk.

Fotó: 123RF


Maldív-szigetek

Fotó: 123RF

Egy Maldív-szigeteki nyaralás garantáltan felejthetetlen élményeket ígér. A szigetvilág 26 atollból és 1192 szigetből áll, melyek közül 87 fogad turistákat. A turizmus számára megnyitott szigeteket hidroplánnal vagy motorcsónakkal lehet elérni. Csodálatos, fehér homokos partszakaszok, gazdag élővilág, türkizkék lagúnák várják a turistákat. A Maldív-szigeteket gyakran említik az „utolsó földi paradicsomként". Sokan nászútra, míg mások búvárkodni érkeznek erre a romantikus szigetre.

Hawaii – ahol minden strand szép

Fotó: 123RF

Hawaii nyolc szigete közül négy különösen népszerű a turisták körében. A szigetek önmagukban is csodásak, de a természeti látnivalók mellett az igazi nagy durranást a tengerpartok adják. A szigetcsoport méltán megérdemli a földi Paradicsom nevet. Oahu legszebb tengerpartja a Lanikai Beach, melyet „mennyei tengernek" is neveznek. Az azúrkék tenger és a vakítóan ragyogó homokos part tájképe olyan, akár egy naptárfotó – fürdésre pedig egyenesen tökéletes!

Boracay, Fülöp-szigetek

Fotó: 123RF

Ezt a Fülöp-szigeteki trópusi üdülőszigetet nem véletlenül tartják a világ egyik legromantikusabb helyének. Fehér homokos gyönyörű strandjainak köszönhetően a legnépszerűbb úticélok egyike. A Yapak strand fehér kagylóiról, a Balighai Beach a romantikus környezetéről, míg a White Beach a világ legszebb naplementéjéről híres.

Bora Bora, Francia Polinézia

Fotó: 123RF

A mindössze 29 négyzetkilométer területű Bora Bora sziget Francia Polinézia egyik ékköve. Nevének jelentése „elsőszülött", ugyanis a legenda szerint elsőként emelkedett ki a vízből, és sokáig női uralom alatt állt. A világon itt találhatók a legszebb színű lagúnák, melyeknek türkizkék vizében csodálatos korallokat és színes halakat láthatunk. Strandjai rendkívül romantikusak, ezért különösen népszerűek a nászutasok körében.

Luskentyre, Skócia, Harris-sziget

Fotó: 123RF

A Harris-sziget partjai egyenesen lélegzetelállítóak. A látvány alapján akár azt is hihetnénk, hogy a Karib-tengernél vagyunk. Harris délnyugati részén széles, homokos partszakaszok követik egymást, ám ezek a partok azonban nincsenek tele turistákkal és szállodákkal. Luskentyre strandját sokan kedvelik, mivel elképesztő látványt nyújt a Harris-sziget északi részén magasodó hegyekre és a Taransay-szigetre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET