Számos kalandot tartogat a világ leghosszabb kerékpárútja

Az észak-amerikai The Great Divide Mountain Bike Route közel 5000 km hosszú és nagyjából egy hónap alatt lehet végigtekerni raja.


Kaland, kihívás, embert próbáló teljesítmény – a kanadai dél-nyugati részén lévő Banfftól az Egyesült Államok és Mexikó határán lévő Antelope Wellsig futó kerékpárút a leghosszabb a világon. The Great Divide Mountain Bike Route utat 1997-ben adták át – azóta több kiegészítést, hozzáépítést megélt, így a leghosszabb változata ma már 4962 km-es.

Fotó: bikepacking.com

A kerékpárút legmagasabb pontja a 3630 méteren lévő Indiana hágó, ám a változatos terep ellenére a Bikepacking szakoldal az útvonal nehézségét a tízből csak 5,5-re értékeli. Vagyis szerintük amatőrök számára is teljesíthető, bár a hosszú túra alapos felkészülést és szervezést igényel, hiszen minden időjárási körülményre fel kell készülni. Ahogy az út során a medvék, a pumák és csörgőkígyók területein is át kell haladni. Ennek fényében elképesztő az amerikai Mike Hall teljesítménye, aki 2016-ban 13 nap, 22 óra és 51 perc alatt tette meg az utat, új rekordot felállítva.

AMI MÉG ÉRDEKELHET