Rekord Indiában – a Gangeszen elindult a világ leghosszabb folyami hajótúrája

Az 51 napos, 3200 kilométeres út számos világörökségi helyszínt érint két országban.

Fotó: Antara Cruises

Az India északi részén fekvő Váránasziból útjára indult az MV Ganga Vilas luxushajó, és ezzel történelmet írt, hiszen az Antara hajózási vállalathoz tartozó vízi jármű 51 napos útja a leghosszabb lesz a folyami hajóutak történetében.

Fotó: Antara Cruises

India öt államán és Bangladesen keresztül, 3200 kilométeren át tart az MV Ganga Vilas útja: az Antara hajója 36 utassal és 40 fős személyzettel indult el Váránasziból, hogy a Gangesz, a Meghna és a Brahmaputra folyamokon haladva 51 nap után megérkezzen az India észak-keleti csücskében fekvő Dibrugarhba. Ezzel ez az eddigi leghosszabb folyami hajós túra a világon (az óceánjárók rekordjától természetesen messze elmarad, azt 245 nappal tartja egy 2019-es utazás).

Fotó: Antara Cruises

Útközben a főleg európai utasok az 50 megálló során számos nemzeti parkot, nagyvárost (például Kalkuttát és Banglades fővárosát, Dakkát) és az UNESCO Világörökséghez tartozó látnivalót csodálhatnak meg. A háromszintes, 62 méter hosszú vízi járművön 18 kétszemélyes luxuslakosztályt alakítottak ki, így az utasoknak a hajón is első osztályú élményekben lesz részük.

A rekordtúrát eredetileg 2020-ra tervezték, de a járványhelyzet miatt elhalasztották. A tervek szerint idéntől kezdve évi két alkalommal szervezik meg, az Antara szerint már a 2024-es utak is teltházasak – pedig az árak 51 és 55 ezer dollár között mozognak egy főre.

AMI MÉG ÉRDEKELHET