Ezek a legjobb helyek, ha egy-egy nemzet sajátos édességét keressük

Mi sem dobhatná fel jobban a telet, mint néhány izgalmas nyalánkság, amelyekért érdemes nyakunkba venni a világot.

Fotó: CODA

Minden nemzetnek megvannak a maga tipikus desszertjei, amelyeket az országban járva feltétlenül ki kell próbálnunk. Egy-egy finom falatból pedig már csak azért sem lehet baj, mert a városnéző túra alatt elégetett kalóriákat is pótolnunk kell valamivel. Megmutatjuk, mit és hol kóstoljunk, ha a világ metropoliszaiban járunk – bár ezek a helyek önmagukért is megérik a látogatást.

Mican Club, Tokió

Fotó: Mican Club

A mocsi ugyan eredetileg tradicionális újévi desszert volt, ma már egész évben megkóstolhatjuk. A rizslisztből főzött édességnek számtalan változata létezik, az édes babkrémmel töltöttől a macha teával ízesítettig, a Mican Clubban pedig akár magunk is grillezhetjük a mocsinkat.

​CODA, Berlin

Fotó: CODA

Aki igazán komolyan veszi az édességeket, annak Berlinben érdemes rászánnia az idejét és pénzét egy csak desszertekből álló kostolómenüre. A két Michelin-csillagos CODA étteremben attól sem kell tartani, hogy az öt- vagy hétfogásos menüben túl sok lesz az édes ízből, hiszen a séf, René Frank erre is gondosan ügyel.

​Milk Bar, New York

Fotó: Milk Bar

A Milk Bar megálmodója, Christina Tosi olyan, a helyiek számára nosztalgikus ízeket gondol újra, mint például a reggeli gabonapehely – ezt ő panna cotta formájában álmodta meg. Az ünnepelt cukrász, aki gyerekszakácskönyvet is írt, híres a lazaságáról: bátran hangoztatja, hogy több híres desszertje is konyhai balesetekből született.

​Chocolatería San Ginés, Madrid

Fotó: Chocolatería San Ginés

Kevés jobb dolgot lehet elképzelni a tél derekán, mint kiskabátban napfürdőzve churrost, a spanyol fánkot tunkolni forró csokoládészószba. A madridi Chocolatería San Ginés csaknem 130 éves története alatt eddig 929 millió churrost értékesítettek – legalábbis ők ennyit számoltak...

Café Central, Bécs

Fotó: Café Central

A nálunk is jól ismert smarni, azaz császármorzsa egyik eredettörténete szerint Sisi királynéig vezet vissza a recept históriája. Ha az igazi klasszikust szeretnénk megkóstolni egy autentikus helyen, Bécsben járva térjünk be az 1876-ban alapított Café Centralba.

​Boutique Pierre Hermé, Párizs

Fotó: Pierre Hermé

Pierre Hermé és macaronjai megérdemlik, hogy egy egész city break-et szervezzünk köréjük. Párizsban járva már csak azért is érdemes betérni hozzá, mert a cukrászt 2016-ban a világ legjobbjának választották.

AMI MÉG ÉRDEKELHET