5 sfaturi pentru a adormi mai ușor în avion

Pot fi multe motive pentru care să nu putem adormi într-un zbor cu avionul – noi încercăm să vă ușurăm odihna!

Foto: Unsplash


LUMINI

Să facem rost de o mască pentru ochi cu mai multe straturi și, înainte de somn, să nu ne uităm la un monitor (telefon, tabletă, computer sau display-uri din avion), deoarece lumina albastră pe care o emite orice monitor este foarte asemănătoare cu lumina naturală și aceasta inhibă producerea hormonului care afectează ciclul de somn.

Scaun

Foto: Unsplash

Cea mai bună șansă de a dormi este pe un scaun de lângă geam. Putem acoperi fereastra, nu ne vor deranja vecinii atunci când trebuie să meargă la baie și nu vom fi loviți la cot de cei care trec pe culoar. Să nu ne așezăm lângă o ieșire de urgență, deoarece acele scaune nu pot fi înclinate și de multe ori cotierele sunt și ele fixe. Să evităm și scaunele de lângă toalete.

SPAȚIU PENTRU PICIOARE

Dacă este posibil, să nu avem mai multe genți în cabină, pentru a fi siguri că totul încape în compartimentul de deasupra capului. Dacă punem bagaje și la picioare, ne limităm mișcarea și spațiul. Dacă zburăm mai mult de 4 ore, nu trebuie să încrucișăm picioarele, deoarece această poziție împiedică circulația corectă a sângelui, se pot forma cheaguri, putem simți dureri chiar și în partea inferioară a spatelui.

Confort

Foto: Shutterstock

Din păcate, foarte puține companii aeriene mai oferă acum perne sau pături călătorilor, sau oricum nu sunt suficiente pentru fiecare pasager, așa că cel mai bine este să cumpărăm un mic set compact care să includă o pernă gonflabilă pentru gât și o pătură din microfibră. Credeți-ne, vom adormi mai ușor cu propriul echipament de dormit.

FILTRAREA ZGOMOTULUI

Să ne asigurăm că avem dopuri de urechi și căști cu funcție de filtrare a zgomotului, deoarece nu poate fi niciodată cu adevărat liniște într-un avion, acesta având din start un zgomot de rulare, peste care vine cel produs de însoțitorii de bord și pasagerii, conversațiile. Înainte de călătorie, să descărcăm o aplicație de meditație sau muzică pe telefonul mobil pe care o putem asculta și offline pentru a ne relaxa.

AMI MÉG ÉRDEKELHET