Târguri de Crăciun de neratat – advent medieval la Tallinn (partea I)

Patru târguri de Crăciun din Europa merită trecute pe lista destinaţiilor de sărbători: începem cu orașul Tallinn.

Foto: Pixabay

Sunt printre ele și unele tradiţionale și unele moderne, unul pe o insulă veșnic verde și unul într-un peisaj de iarnă garantat. Pe lângă shopping, recomandăm în aceste locuri și alte programe autentice.

Foto: Shutterstock

Potrivit multora, Tallinn se mândrește cu cel mai frumos centru istoric din lume.

Fie că e adevărat sau nu, o plimbare sub fulgii de zăpadă între zidurile orașului medieval sigur ne va readuce atmosfera magică a sărbătorilor de odinioară. Lângă bradul de Crăciun din mica piaţă principală, în weekenduri ne putem bucura de spectacolele artiștilor estoni și străini, în timp ce în târg putem alege dintre obiectele tradiţionale din lemn, lână, piele și ceramică. Să nu uităm nici nelipsitul patinoar, iar într-una din tarabele târgului, votat cel mai bun de pe continent în 2019, ne așteaptă însuși Moș Crăciun, care le oferă dulciuri copiilor care îi cântă. De asemenea, putem gusta vinuri fierte aromate și mâncare tradiţională estonă de Crăciun, varză, somon și turtă dulce. În timp ce ne lăsăm purtaţi de vârtejul târgului de Crăciun, iar temperatura variază între –25 și +10 grade, este plăcut să ne odihnim și într-una dintre cafenelele locale – toate oferă cafea tradiţională, de calitate.

​ALTE ATRACȚII

Foto: Unsplash

  • Zidul medieval al orașului și turnurile ne duc înapoi într-o epocă străveche. Merită să ne plimbăm pe lângă ele sau să vizităm fortăreaţa Kiek in de Kök, parte esenţială a istoriei.
  • În muzeul și centrul de vizitatori Margareta Grasă (Paks Margareeta) putem admira epava unei nave comerciale veche de 700 de ani și alte echipamentede transport maritim.
  • La Woolish găsim produse moderne din lână perfecte pentru frigul pătrunzător. Să aruncăm o privire dacă nu ne place să dârdâim!
AMI MÉG ÉRDEKELHET