Cele mai frumoase aeroporturi din 2024, unde nici întârzierile nu sunt o problemă

A avut loc o detronare în lista celor mai frumoase aeroporturi.

Foto: Shutterstock


De obicei, te gândești la aeroporturi ca la niște escale, dar mai nou există o adevărată competiție în ceea ce privește frumusețea lor. Deși cei mai mulți oameni nu sunt fericiți să fie nevoiți să aștepte din cauza întârzierilor de zbor, unele aeroporturi sunt pur și simplu atât de frumoase, încât acest lucru poate atenua disconfortul.

Skytrax, o companie britanică de evaluare a companiilor aeriene și a aeroporturilor, prezintă în fiecare an, începând din 1999, premiile World Airport Awards pentru aeroporturi - iar anul 2024 nu a fost diferit. Compania a clasificat 570 de aeroporturi din întreaga lume pe baza opiniilor călătorilor și, la fel ca anul trecut, concurenții europeni au obținut rezultate bune. Însă, pentru premiul cel mare, concurează ani de zile Changi din Singapore și aeroportul Hamad din Doha, Qatar. Anul trecut, Changi a reușit să se claseze pe primul loc, dar anul acesta, călătorii au acordat primul loc aeroportului din Doha.

​1. Hamad - Doha, Qatar

Foto: Shutterstock

Complexul monumental al aeroportului Hamad seamănă cu un hotel uriaș, cu sală de sport, teren de squash și piscină interioară. Aeroportul oferă o gamă largă de facilități premium: colțuri pentru copii, săli de rugăciune, restaurante de calitate, facilități medicale, saloane cu diferite funcții și, bineînțeles, un hotel de calitate superioară.

​2. Changi - Singapore

Foto: Shutterstock

Deși a coborât pe locul al doilea în acest an, Changi din Singapore, de 12 ori câștigător, nu are de ce să se rușineze: o destinație în sine, aeroportul este o adevărată junglă. Are un parc cu fluturi, un colț pentru copii, o cascadă, un tobogan, un cinematograf, o piscină pe acoperiș și, bineînțeles, o multitudine de restaurante și magazine.

3. Incheon - Seul, Coreea de Sud

Foto: Shutterstock

Pe locul al treilea se află un alt concurent de lungă durată, Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud. Similar celor două locații de mai sus, Incheon și-a câștigat locul cu o mulțime de facilități și servicii impresionante. Aeroportul are saloane VIP, un patinoar, un spa, o stradă culturală, un muzeu, un cazinou, un teren de golf, un cinematograf și multe alte servicii suplimentare din care călătorii pot alege.

Top 15 World Airport Awards 2024

  1. Hamad - Doha, Qatar
  2. Changi - Singapore, Singapore
  3. Incheon - Seul, Coreea de Sud
  4. Haneda - Tokyo, Japonia
  5. Narita - Tokyo, Japonia
  6. Charles de Gaulle - Paris, Franța
  7. Aeroportul Dubai - Dubai, Emiratele Arabe Unite
  8. Aeroportul München - München, Germania
  9. Aeroportul Zurich - Zurich, Elveția
  10. Aeroportul Istanbul - Istanbul, Turcia
  11. Aeroportul Hong Kong - Hong Kong
  12. Fiumicino - Roma, Italia
  13. Aeroportul Viena - Viena, Austria
  14. Aeroportul Helsinki - Helsinki, Finlanda
  15. Barajas - Madrid, Spania
AMI MÉG ÉRDEKELHET