Maimuțe mumificate descoperite într-un bagaj de către un câine-polițist

Un câine al Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA a mirosit ceva neobișnuit în bagajele unui călător care se întorcea din Africa: maimuțe mumificate.

Foto: Shutterstock


Pasagerul care se întorcea dintr-o vizită în Republica Democrată Congo a raportat că bagajul conținea pește uscat, dar o inspecție la Aeroportul Logan din Boston a dezvăluit cadavrele deshidratate a patru maimuțe. Călătorul a declarat că a adus maimuțele în SUA pentru consumul propriu. Însă carnea crudă sau minim procesată de la animale sălbatice este interzisă în SUA din cauza riscului de îmbolnăvire.

© Customs and Border Protection

"Pericolele potențiale pe care le reprezintă aducerea cărnii crude sau minim procesată de la animale sălbatice în Statele Unite sunt reale. Aceasta poate purta germeni care pot provoca boli, inclusiv virusul Ebola", a declarat Julio Caravia, directorul local al portului pentru Serviciul Vamal și Protecția Frontierelor. În final nu a fost depusă nicio acuzație, dar toate bagajele au fost confiscate, iar cele aproape patru kilograme de carne au fost marcate pentru a fi distruse de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Foto: Shutterstock

Traficul de animale sălbatice este o problemă majoră în Europa, ceea ce a determinat o operațiune majoră de aplicare a legii în octombrie, în cadrul căreia au fost confiscate peste 2.000 de importuri ilegale de animale pe cale de dispariție și lemn protejat.

Deși amploarea comerțului ilegal cu carne de animale sălbatice este greu de evaluat, deoarece tipul de carne este adesea nedetectabil, iar aeroporturile nu dispun de resursele necesare pentru a testa importurile, Bruxelles și Paris sunt noduri cheie pentru contrabandiști.

Cercetătorii estimează că, în fiecare lună, 3,9 tone de carne de animale sălbatice, inclusiv crocodili, pangolini și maimuțe, trec în mod ilegal prin aeroportul din Bruxelles. Se crede că o mare parte din această cantitate este destinată comerțului organizat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET