Există un aeroport unde se poate ateriza doar când mareea este joasă

La flux, valurile acoperă "pista".

Foto: Getty Images


Pe o mică insulă scoțiană se află unul dintre cele mai inedite aeroporturi din lume: pe Barra avioanele aterizează pe nisipul de pe coastă, și doar atunci când este mareea joasă. Nu există multe curse aeriene, desigur, iar singurele zboruri de pe insulă sunt spre Glasgow, doar în caz de reflux - de altfel, pe timpul fluxului, aeroportul din Barra este acoperit de două ori pe zi cu apă. Cu toate acestea, Barra dispune de tot ceea ce trebuie să aibă un aeroport: cafenele, locuri de parcare și un centru pentru vizitatori.

Foto: Getty Images

Aeroportul special funcționează din 1936, dar cele trei piste triunghiulare nu pot găzdui decât aeronave mici, cu o capacitate maximă de 15 pasageri. Lungimea pistelor este marcată de stâlpi, așa că piloții trebuie să acorde atenție maximă la decolare și aterizare.

Foto: Getty Images

În plus, litoralul funcționează ca plajă și, prin urmare, este deschisă publicului, astfel încât turiștii care înoată, fac plajă sau culeg scoici sunt avertizați în mod constant să fie atenți la mânecile de vânt.

Atunci când acestea sunt amplasate, se așteaptă sosirea avioanelor.

Foto: Getty Images

Insula Barra de doar 58,75 kilometri pătrați în largul coastei de vest a Scoției are 1.174 de locuitori, iar principala sa sursă de venit este turismul - de unde și nevoia unui aeroport. Pe lângă atracțiile naturale, Castelul Kisimul merită o vizită, dar festivalul Fèis Bharraigh & BarraFest din iulie atrage cei mai mulți vizitatori.

AMI MÉG ÉRDEKELHET