Vameșii de la un aeroport din India au salvat zece anaconde din valiza unui bărbat

Un pasager care zbura de la Bangkok la Bengaluru a fost arestat de autoritățile vamale indiene și este acuzat că a introdus în bagajul de cală zece anaconde galbene.

Foto: Pixabay


Departamentul vamal de la Aeroportul Internațional Kempegowda, din Bengaluru, capitala statului Karnataka din sudul Indiei, a interceptat conținutul ilegal al bagajului. Bărbatul căruia îi aparținea valiza venea cu avionul din Bangkok, Thailanda. O anchetă este în curs de desfășurare.

Contrabandistul riscă între doi și șapte ani de închisoare.

India este membră a CITES (Convenția privind comerțul internațional cu specii de faună și floră sălbatică pe cale de dispariție) din 1976, iar "traficul de animale sălbatice nu va fi tolerat", au declarat oficialii. De unde au venit anacondele, rămâne incert în acest moment. În mod natural, reptilele se găsesc în principal în Paraguay, Bolivia, Brazilia, Argentina și Uruguay, trăind în apropierea corpurilor de apă.

Foto: Bengaluru Customs

Nu este prima dată când se descoperă contrabandă cu animale sălbatice în India.

Numai anul trecut, 234 de animale sălbatice au fost interceptate la Aeroportul Internațional Kempegowda din Bengaluru. Potrivit unui raport publicat pe Mongabay, India se află printre primele 20 de țări în ceea ce privește contrabanda cu animale sălbatice și printre primele 10 țări în ceea ce privește traficul de animale sălbatice pe calea aerului. "Datorită naturii sale extrem de diverse (India are 8% din fauna și flora sălbatică din lume) și a populației umane dense (ceea ce face ca urmărirea bunurilor ilegale să fie foarte dificilă, odată ce acestea au intrat pe piețele interne), India servește atât ca sursă, cât și ca țară de tranzit pentru fauna sălbatică ilegală și produsele din aceasta", se arată în raport.

Foto: Animalia

În conformitate cu Legea vamală din 1962, cei care fac contrabandă cu animale sălbatice riscă între doi și șapte ani de închisoare. În plus, faptul că acest contrabandist călătorea din Thailanda în India nu a fost o coincidență, deoarece, potrivit Independent, și Thailanda este un important centru de tranzit pentru contrabanda ilegală cu animale sălbatice.

AMI MÉG ÉRDEKELHET