Turiștii care călătoresc în Kenya vor avea ceva de făcut pentru acea țară

Savana Kenya Animale
Foto: Shutterstock


Kenya, una dintre cele mai dezvoltate țări din Africa, atrage din ce în ce mai mulți călători aventuroși. Țara din Africa de Est profită de acest lucru printr-o combinație de turism și conservare.

Numărul vizitatorilor străini în Kenya este în continuă ascensiune, iar sectorul turismului din această țară cu 60 de milioane de locuitori se dezvoltă în consecință: în prezent, sectorul angajează aproximativ două milioane de persoane și reprezintă peste 10% din PIB-ul național.

Foto: Shutterstock

Ministrul turismului și faunei sălbatice, Alfred Mutua, a venit recent cu ideea că, în viitor, fiecare turist care vizitează Kenya ar trebui să fie obligat să cumpere și să planteze un arbore în țară. El a declarat că acest lucru nu ar trebui considerat o taxă turistică, deoarece ar costa doar 14-15 eurocenți în plus pentru fiecare vizitator. Ministerul intenționează să colaboreze îndeaproape cu hotelurile și agențiile de turism din țară pentru punerea în aplicare a proiectului.

Foto: Unsplash

Vor fi create păduri turistice în marile orașe kenyene, inclusiv în hoteluri din centrul capitalei Nairobi, unde vizitatorii își vor putea planta propriile puieți. Obiectivul este de a adăuga 15 miliarde de copaci noi în țara africană în termen de opt ani, iar călătorii vor contribui la acest lucru. Cu toate acestea, campaniile care se concentrează doar pe zonele afectate de turism nu vor conserva complet ecosistemul. Pentru ca localnicii să se implice în plantarea arborilor, guvernul a stabilit mai multe sărbători legale.

AMI MÉG ÉRDEKELHET