Airbnb-szállást keresel? Íme 5 hasznos tanács, amit mindenképpen fogadj meg!

A népszerű Airbnb digitális szállásközvetítő platform használatához nem árt néhány hasznos szabályt megjegyezned, hogy biztonságban és jól érzed magad.

Fotó: Shutterstock

Az Airbnb megreformálta a szálláskeresést és -kiadást, hiszen akár egy napra is kivehetünk egy teljesen felszerelt albérletet, és vannak olyan apartmanok, amelyekbe tényleg nem kell vinnünk semmit a ruhánkon kívül. De lássuk, mire figyeljünk a foglalás és a használat során!

SZŰRŐBEÁLLÍTÁSOK

Mindig az legyen az első lépés az Airbnb foglalásnál, hogy beállítod a keresési szűrőket. Az Airbnb lehetővé teszi, hogy széles skálában szörfözhess az ingatlanok között, hogy biztosan megtaláld azt a környéket, lakástípust, szolgáltatást, illetve árkategóriát, amire szükséged van. Például beállíthatod a Superhost keresést is, ami csak azokat a házigazdákat adja ki, akik kiváló értékelést kaptak a korábbi foglalóktól.

ÉRTÉKELÉSEK

Fotó: Shutterstock

Megtaláltad az ideális helyet? Feltétlenül olvasd végig a korábbi vendégek véleményeit! Ha használtad a Superhost-szűrőt, biztosan sok hozzászólást találsz. Ha a sok dicséret mellett negatív tapasztalatok is vannak, lépj kapcsolatba a tulajdonossal, és kérdezz rá, hogy ezeket a problémákat sikerült-e azóta orvosolni.

KÖRNYÉK, FELSZERELTSÉG, SZABÁLYOK

Mindig szánj időt a kiválasztott szállásra vonatkozó összes információ átolvasására. Ellenőrizd a rendelkezésre álló kényelmi eszközöket, hiszen lehet, hogy nincs olyan számodra fontos felszereltség, mint törölköző, Wifi-hálózat vagy főzési lehetőség. Az is fontos, hogy mennyire zajos vagy csendes a környék, meddig tartanak nyitva a boltok és az éttermek. Fontos áttekinteni a házigazda lemondási szabályzatát is arra az esetre, ha az utolsó pillanatban valami mégis közbejönne.

KEDVEZMÉNYEK

Fotó: Pixabay

Amennyiben egy hétig vagy annál tovább tartózkodsz valahol, ellenőrizd a foglalás közben, hogy hosszabb távú bérlés esetén ad-e kedvezményt tulajdonos. Nem látod a heti/havi árakat? Írj gyorsan a tulajnak, hogy kialkudj egy olyan díjat, amely mindkettőtöknek megéri. A legtöbb házigazda örül ennek az egyezkedésnek, hiszen ez hosszabb távon biztosítja a bevételt.

MINDEN MŰKÖDIK?

Amikor megérkezel a szállásra, kellő körültekintéssel járd végig, és ellenőrizd, hogy valóban az vár-e rád, amiért fizettél. Ellenőrizd, hogy minden zár működik-e az ajtókon, ablakokon és a bejáraton. Ha valami nem jól funkcionál, vagy veszélyesnek tűnik és a házigazdád nem elérhető, esetleg nem jutsz vele dűlőre, azonnal fordulj az Airbnb-hez. Jobb egy kis kellemetlenség, de biztonságban érezned magad, mint végig rettegni egy betöréstől vagy áramütéstől.

AMI MÉG ÉRDEKELHET