Airbnb permanentizează regula de interzicere a petrecerilor – ce înseamnă asta pentru oaspeți?

Airbnb va cere oaspeților care fac rezervări să semneze „atestări anti-party”, ca parte a noii politici.

Foto: Unsplash


Când pandemia Covid-19 a forțat închiderea barurilor și restaurantelor în 2020, Airbnb a observat o creștere în ceea ce privește petrecerile în casele închiriate în orașul în care locuiesc persoanele care le închiriază. Compania a instituit inițial o interdicție temporară a tuturor petrecerilor și evenimentelor în august 2020 și va adopta acum interdicția ca politică oficială și permanentă.

Foto: Pexels

Decizia, care se aplică tuturor locuințelor de pe platforma Airbnb la nivel global, a fost luată după ce interdicția s-a dovedit eficientă, deoarece compania a înregistrat o scădere de 44% a ratei petrecerilor.

În această vară, Airbnb va cere oaspeților care fac rezervări în orașul în care locuiesc să semneze „atestări anti-party” în care trebuie să „ateste afirmativ că înțeleg că Airbnb interzice petrecerile și dacă încalcă această regulă, pot fi supuși acțiunilor legale."

Foto: Unsplash

"La Airbnb, cartierele și comunitățile în care funcționăm sunt la fel de importante ca gazdele și oaspeții care folosesc serviciul nostru", a scris compania într-o declarație. "Ne concentrăm pe încercarea de a descuraja cazurile foarte rare ale gazdelor care nu operează în mod responsabil sau oaspeții care încearcă să organizeze petreceri neautorizate."

Compania a luat măsuri împotriva petrecerilor deranjante începând cu 2019, când a interzis petrecerile promovate pe rețelele de socializare și a exclus de pe platformă apartamentele cu prea multe reclamații de petrecere. De asemenea, compania a creat o linie de asistență pentru ca oamenii să poată face reclamații.

AMI MÉG ÉRDEKELHET