Potom áron éjszakázhatunk a világ egyik leghíresebb székesegyházában

Egyedi ajánlattal állt elő az Airbnb.

Fotó: Pixabay


Kevésbé ismert tény, hogy a londoni Szent Pál-székesegyháznak van egy csodálatos könyvtára is, amelyben most – egy Airbnb-vel közös projekt keretében – néhány szerencsés kiválasztott eltölthet egy-egy éjszakát.

Különleges ajánlattal állt elő a könyvmolyok számára idén tavasszal az Airbnb, amely révén lehetővé teszi néhányuk számára, hogy a Szent Pál-székesegyház könyvtárában éjszakázának. A hamuesgyemant.hu beszámolója szerint ráadásul rendkívül baráti áron, mindössze 7 fontért.

A vendégek a dékáni (esperesi) ajtón belépve mászhatják meg a 300 éves, Sir Christopher Wren angol építész tervezte geometrikus lépcsősort, amelynek tetején található a könyvtár. Itt tanulmányozhatják a több mint 22 ezer kötetből álló gyűjteményt, majd a székesegyház esperese fogadja és vezeti körbe őket. Az estét egy helyi étteremben elfogyasztott vacsora zárja, majd a látogatók visszavonulhatnak a könyvtárba, hogy alvással vagy olvasással töltsék az éjszakát. A terem ideális menedék a könyvmolyok számára, hiszen rengeteg eldugott sarok, sötét faburkolat, kényelmes kanapék, márványkandalló, de még egy függőhinta is található benne.

Természetesen senkinek sem kell a földön aludnia, mert egy komplett hálószobával is rendelkezik, ahol egy kényelmes, kétszemélyes ágy vár a fáradt vendégekre. Másnap reggel, egy kiadós reggeli után, a látogatók felmészhatnak a templom kupolájába, amely egész Londonra pazar kilátást biztosít.

Az Airbnb-vel kötött szerződés érdekessége, hogy az évente több mint egymillió látogatót fogadó székesegyházban először alszik majd valaki hivatalosan a második világháború idején működő Szent Pál őrség óta.A lehetőség 2024. március 15-re szól, az Airbnb közleménye szerint pedig foglalni csupán március 12-én lehet majd az airbnb.com/hiddenlibrary linken.

AMI MÉG ÉRDEKELHET