5 privát mégis megfizethető sziget, ha igazán különleges szállásra vágysz!

Nem kell a felső 1%-hoz tartoznunk ahhoz, hogy magánszigeten nyaraljunk – az Airbnb-n elérhető áron is találunk privát szigeteket.

Fotó: Shutterstock

Ha azt halljuk magánsziget, akkor milliárdosokat és hollywoodi sztárokat képzelünk egy fehérhomokos tengerpartra, akiknek személyzet szolgálja fel a koktélokat, és egy teremtett lélek sincs a láthatáron. Maradjon meg ebből a fantáziából csak annyi, hogy nincsenek idegenek körülöttünk, az egész sziget csak a miénk a nyaralás idejére, igaz nincs is részünk luxuskomfortban – az Airbnb-n mindez elérhető áron lehet a miénk. Na, hogy hangzik?

​Kuopio, Finnország

Fotó: Airbnb

Három apró kétszemélyes faház és természetesen szauna áll a szigeten, amelyik így családi és baráti nyaralásra is tökéletes. A hatalmas ablakoknak köszönhetően akkor is a természetben érezhetjük magunkat, amikor bent melegszünk a faházakban. A berendezés a maximális kényelemmel ötvözi a skandináv egyszerűséget, a sziget bérleti díja 175 eurótól indul egy éjszakára.

​Fafarikulac, Horvátország

Fotó: Airbnb

Kényelmes, otthonos nyaraló vár minket, amely nem is drága és ahhoz képest, hogy egy 7000 négyzetméteres, adriai szigetet birtokolhatunk: a hatfős ház bérleti díja 199 euró egy éjszakára. A házból kilépve saját tengerpartra érünk, ahonnan egy kis csónakkal indulhatunk tovább, ha felfedeznénk a közeli szigeteket is.

​Fort Morgan Cay, Honduras

Fotó: Airbnb

A Karib-tengeri magánszigetet minimum 10 főtől lehet kibérelni, úgyhogy keresned kell pár utazótársat, hogy élvezhesd ezt a paradicsomi helyet. A szálláshoz jár napi háromszori étkezés és programlehetőség is: jóga, horgászat, csónakos kirándulás, homokszobrászat. A hondurasi szigetet 273 euróért bérelheted ki éjszakánként legalább 10, legtöbb 20 főre.

​Borås, Svédország

Fotó: Airbnb

Bár a tipikus svéd kabin új építésű, nincs rákötve a közműrendszerekre, így aki ebben a kis házikóban szeretne pihenni, kénytelen fával fűteni, tűzön főzni és a sötétedéssel egyidőben ágyba bújni. A komfort hiányát 10 hektáros privát sziget és a lélegzetelállító kilátás kompenzálja. A vendégeket hajóval viszik a vendégeket az aprócska földdarabra, ahol csónak és kajak áll a rendelkezésükre áll. A négyszemélyes kabin ára 157 eurótól indul egy éjszakára.

​Outer Sheep Island, Kanada

Fotó: Airbnb

Ez a hatalmas kanadai sziget mind a tiéd lehet! A rajta álló faház igen puritán, de 4 főnek kényelmes, és néhány csónak is tartozik a szálláshoz – a szigetről 20 percet kell evezni, hogy lakott területre érj. A házból rálátni az óceánra, így kevés ennyire természetközeli szállás létezik, ahol csak a csillagos ég, a végtelen víz és a vadállatok hangjai vesznek körül. Ráadásul olcsó is, ára 88 euró/éjszaka.

AMI MÉG ÉRDEKELHET