100 de idei excentrice de apartamente – fă cunoștință cu câștigătorii „OMG! Fund”

Far accesibil doar cu barca, o casă în deșert, în forma unui craniu de dinozaur, apartament în formă de avocado – doar câteva dintre ideile năstrușnice care vor fi listate pe Airbnb.

În cadrul competiției „OMG! Fund” de la Airbnb, 100 de beneficiari din toată lumea au fost aleși pentru a-și aduce la viață cu câte 100.000 de dolari ideile excentrice de apartamente de închiriat. Creațiile vor fi realizate până în vara anului 2023.

Din zeci de mii de înscrieri din întreaga lume, 100 de designeri, arhitecți, specialiști DIY și meșteri, care provin din peste 20 de țări/regiuni au fost aleși pentru a-și realiza propriile apartamente din cei 10 milioane de dolari puși la dispoziție de către „OMG! Fund” de la Airbnb. Ideile câștigătoare s-au remarcat prin designul lor unic, soluțiile sustenabile și modalitățile inedite de a oferi experiențe imersive pentru oaspeți. Beneficiarii vor primi fiecare până la 100.000 USD pentru a-și realiza creațiile fantastice.

Pe parcursul următoarelor zece luni ei vor proiecta, construi și amenaja spațiile care, începând cu vara anului 2023, vor fi disponibile pe platforma Airbnb.

Juriul internațional alcătuit din experți de renume mondial în arhitectură, design și industria hotelieră au căutat în special proiectele care sunt mai mult decât locuri pentru a petrece noaptea, fiecare oferind o experiență întreagă. Mai mult de jumătate din beneficiari sunt deja gazde pe platforma Airbnb, dorind să-și capitalizeze și mai mult experiențele acumulate. Nopțile rezervate la proprietăți unice au crescut la nivel global cu peste 49 la sută din 2019 până în 2021.

Ideile sunt cât se poate de deplasate, excentrice, nebune – descrierea lor probabil va necesita o mulțime de adjective!

O structură din SUA va fi realizată prin reciclarea a 1.000 de anvelope vechi și alte materiale, un apartament din Mexic va fi de fapt o navă spațială amplasată pe un stâlp. Va fi realizată și o locuință în formă de ghiveci de flori, un apartament care arată ca o cutie de cereale, dar și o casă de containere în forma unei camere foto uriașe, cu dormitorul amenajat în obiectivul acesteia.

​Surse de inspirații

Sursele de inspirație ale celor zeci de mii de intrări au fost cât se poate de variate, de la viața subacvatică până la romanele și filmele sci-fi, dar anumite elemente naturale și caracteristici arhitecturale s-au dovedit a fi populare:

  • 400 au oferit experiențe spectaculoase pentru a admira cerul și stelele
  • 961 idei au fost inspirate din muzică, încorporând într-un fel sau altul muzica
  • 777 de propuneri au fost inspirate din fructe
  • 680 de idei au fost inspirate de vin
  • 7.931 de participanți au propus utilizarea panourilor solare pentru energie sustenabilă
  • 1.214 de proiecte au propus case în copaci sau structuri suspendate
  • 509 apartamente au fost inspirate de forma ciupercilor





AMI MÉG ÉRDEKELHET