4 tökéletes úti cél kora őszi aktív pihenéshez

Olyan helyeket mutatunk Európában, ahol néhány nap alatt tökéletesen feltöltődhetsz az utószezonban.

Fotó: Shutterstock

Az ősz elején valószínűleg kellemesebb időjárás vár ránk, mint amilyen a nyári kánikula volt. Ha megtehetjük, ne hagyjuk ki a következő program valamelyikét – ha kajakoznál, túráznál vagy bicikliznél, számos kitűnő lehetőség vár még rád Európa-szerte.

Horvátország – kajakozás

Fotó: Shutterstock

Kristálytiszta vizével, félreeső öbleivel és lenyűgöző tengerpartjával a kajakozás fantasztikus módja az Adriai-tenger felfedezésének. A kalandor utazók festői szigetek között evezhetnek, útközben rejtett barlangokat és érintetlen strandokat ismerhetnek meg. Akiknek nem elég a kajakozás és strandolás, túrázhatnak és biciklizhetnek a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban vagy kirándulhatnak az 1700 méter feletti Biokovo-hegy csodálatos lankáin.

Baszkföld – city break 

Fotó: Shutterstock

Pamplonát a legtöbben a júliusi Sanfermines fesztivál (vagy Fiestas de San Fermín) miatt ismerik, ekkor van a híres bikafuttatás a baszk város szűk utcáin, de a település és környéke ennél jóval többet tartogat, és ősszel még turistatömegektől sem kell tartanod. Az aktív pihenésre vágyó túrázók felfedezhetik a környező Navarra régió festői tájait, de érdemes biciklivel is körbetekerni a vidéket. A több kalandra vágyók vadvízi evezésre is befizethetnek a közeli Irati folyón, vagy siklóernyőzhetnek a lenyűgöző Pireneusok felett. Ha nyugodtabb városnézésre vágyunk inkább, akkor sem fogunk csalódni, hiszen az ókori római alapítású város rengeteg látnivalót ígér.

Skócia – túrázás 

Fotó: Shutterstock

Ha szereted a kihívásokat, és nagyon vágysz a természet csendjére, szépségére, akkor a fenséges Skót-felföld sziklái és tavai egészen biztosan azt nyújtják, amire szükséged van. A Cape Wrath Trail Skócia egyik legnépszerűbb és legszebb túraútvonala; igaz, meleged nem lesz, és szükséged lesz jó minőségű szél- és esőálló ruházatra is, mert itt aztán a 22 fok-napsütésből pillanatok alatt lehet szélvihar.

Szicília – Vulkánfigyelés 

Fotó: Shutterstock

A Földközi-tenger világítótornyának is nevezik Olaszország egyik híres, aktív vulkánját, a Strombolit.

A Lipari-szigetek legészakibb tagja engedi, hogy megcsodáld a természet erejét, miközben lebegsz a elképesztően szép Tirrén-tenger hullámain, de befizethetsz vulkántúrára is, ha jól bírod a hegymászást. Ha Szicíliában van a bázisod, akkor mindenképp tervezz be egy hajókirándulást és egy túrát a pufogó vulkánhoz!

AMI MÉG ÉRDEKELHET