Album inedit cu cântecele păsărilor din România

De Ziua Păsărilor, 1 aprilie, Societatea Ornitologică Română (SOR) în parteneriat cu Universal Music România a lansat albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale”.

Foto: Pixabay

Păsările sunt o parte importantă din lumea vie din jurul nostru, cât și o parte esențială din identitatea noastră. Sunetele lor ne amintesc de momente simple și frumoase, ne stârnesc emoții și ne leagă de oameni iubiți. Descoperă cântecele naturii, interpretate de păsările din jurul nostru!

Albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale” include 36 de sunete de păsări precum mierla, pițigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea, rândunica, guguștiucul și multe altele. Albumul poate fi ascultat pe Youtube. Fiecărui sunet și fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Pițigoiul mare – În drum spre cafenea” / „Florinte – În față, pe avarie” / „Ciocănitoare de grădină – Bormașina vecinului”.

www.youtube.com

Mierla - Zori de zi

Societatea Ornitologică Română (SOR) este o organizație neguvernamentală care derulează activități pentru protecția pasărilor și naturii. Din 1997 este partener al BirdLife International – o rețea mondială care cuprinde 105 organizații naționale pentru conservarea păsărilor și a naturii. În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în școli. În 1994, SOR a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toți iubitorii de păsări și natură.

Cum poți să ajuți și tu?

Foto: Unsplash

Cu o donație lunară de 30 de lei asiguri semințele pentru aproximativ 3.225 de păsări care vin la o hrănitoare în sezonul rece. Primăvara, sunt montate cuiburi artificiale în așteptarea noului sezon de cuibărire. În ele vor crește an de an generații de pui de muscari, țicleni, vrăbii, pițigoi și codroși. Cu o donație singulară de 80 de lei, SOR poate instala un cuib artificial pentru o pereche de păsări cântătoare. Pe tot parcursul anului, SOR dezvoltă și organizează programe și evenimente de educație pentru natură dedicate copiilor și adulților. Cu o donație singulară de 200 de lei, poți contribui la realizarea materialelor educative atât de apreciate de copii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET