Algarve a fost desemnată cea mai bună destinație de plajă din Europa pentru a zecea oară

Pentru al cincilea an consecutiv și pentru a zecea oară în total, regiunea Algarve, situată în sudul Portugaliei, a fost desemnată cea mai bună destinație de plajă din Europa în cadrul World Travel Awards.

Foto: Shutterstock

Rezultatele au fost obținute în urma unei căutări care a durat un an și care a vizat cele mai bune branduri din lume în domeniul călătoriilor, turismului și ospitalității. Voturile au fost exprimate de către profesioniștii din industria turismului și de către public, iar candidatul care a obținut cele mai multe voturi într-o categorie a fost desemnat câștigător. Algarve a câștigat din nou premiul pentru cea mai bună plajă, devansând Cannes (Franța), Corfu (Grecia), Costa Navarino (Grecia), Mallorca (Spania), Marbella (Spania), Insula Porto Santo (Portugalia) și Sardinia (Italia).

Foto: Shutterstock

World Travel Awards a fost înființat în 1993 pentru a recunoaște, recompensa și celebra excelența în toate sectoarele cheie ale industriei călătoriilor, turismului și ospitalității. Având în vedere că se bucură de peste 300 de zile însorite pe an și de o mulțime de plaje frumoase, Algarve este o destinație foarte frecventată. Linia de coastă extinsă, care oferă o mulțime de activități în aer liber pe mare, împreună cu numeroase restaurante, baruri și cluburi, creează combinația perfectă pentru o vacanță de vis pe plajă.

Foto: Shutterstock

Algarve are plaje pentru toate gusturile, de la plaje lungi, cu nisip, protejate de stânci aurii, până la golfuri mici, cuibărite între stânci și apele calme ale plajelor de pe coasta de est, cum ar fi Manta Rota și Altura, care sunt perfecte pentru familii. Între timp, plajele de pe coasta de vest din Amado, Bordeira și Monte Clerigo sunt unele dintre cele mai pitorești și mai puțin aglomerate din țară și sunt o destinație preferată de surferi.

Există, de asemenea, orașe balneare celebre, precum Albufeira, Lagos și Vilamoura, toate cu plaje frumoase.
AMI MÉG ÉRDEKELHET