Toţi carburanţii disponibili în staţiile MOL au o formulă îmbunătăţită!

După o perioadă îndelungată de cercetare, reţeta carburanţilor MOL EVO, premium și standard, a fost îmbunătăţită, iar aditivii lor au o performanţă crescută și generează un efect triplu complex!

Ilustrație: Shutterstock

În timpul dezvoltării noilor benzine și motorine, Grupul MOL a evaluat performanţa și eficacitatea carburanţilor săi folosind metode CEC (Consiliul European de Coordonare) standardizate, care sunt acceptate și aplicate pe scară largă de industria auto și petrolieră. Eficienţa efectului de curăţare și menţinerea curăţeniei motorului pentru benzinele și motorinele MOL EVO au fost testate pe motoare reprezentative pentru majoritatea autoturismelor din parcul auto actual.

Efectul de menţinere a curăţeniei motorului arată cum carburanţii previn formarea depunerilor pe supape și injectoare, în timp ce proprietatea de curăţare descrie modul în care îndepărtează depunerile deja formate pe aceste părţi ale motorului. Supapele și injectoarele mai curate asigură arderea mai eficientă a combustibilului și astfel contribuie la evitarea pierderii în performanţă a vehiculului, la diminuarea emisiilor nocive și a consumului de carburant.

Carburanţii premium MOL EVO Plus au proprietăţi superioare și au un efect triplu complex.

Ele oferă performanţă mai bună, prelungesc durata de viaţă a motorului și diminuează cantitatea de emisii de dioxid de carbon, prin comparaţie cu carburanţii MOL EVO de bază. Pachetul de aditivi din carburanţii MOL EVO Plus – Formula MOL EVOTECH – acţionează ca un detergent. Terminaţia activă a moleculelor inteligente EVOTECH aderă la impurităţi și le curăţă din sistemul de carburant. Carburanţii premium conţinun procent mărit de aditivi, cu efect ridicat de eliminare a contaminanţilor și de reducere a depunerilor, asigurând creșterea eficienţei motorului.

Foto: Shutterstock

Utilizarea carburanţilor premium este de preferat în cazul motoarelor cu injecţie directă pe benzină, dar este de asemenea recomandată la motoarele diesel de înaltă performanţă, pentru reducerea depunerilor. Soluţia pentru îmbunătăţirea funcţionării motorului mașinii o reprezintă cifrele octanice și cetanice mai mari și conţinutul crescut de aditivi, ce au ca rezultat o ardere mai curată a carburantului.

Rezultatele testelor microscopice realizate de DTC Austria, un laborator independent de testare a carburanţilor, au confirmat faptul că utilizarea unui carburant premium va menţine performanţele mașinii la un nivel optim, reducând depunerile de reziduuri ce se pot acumula în motor, având astfel grijă de mașina ta.

AMI MÉG ÉRDEKELHET