Most mindent megtudhatsz az all inclusive nyaralásokról!

Sokakat ér meglepetés, miután befizetik a méregdrága, de még úgy is jó ajánlatnak tűnő all inclusive nyaralást, majd a szállodában kiderül, hogy mégsem korlátlan minden.

Fotó: Shutterstock

Egy all inclusive nyaralás életed legjobb vakációja lehet, ha azt kapod, amire számítasz. Azok választják a szállodai ellátásnak ezt a formáját, akik a pihenés alatt nem akarnak azzal foglalkozni, mikor, hol és mit esznek, figyeljék a számlát, amikor kikérik a medence szélén a koktélt, miközben a család többi tagja is folyamatosan fogyaszt. Hogy ne érjenek meglepetések, összeszedtük, mire kell figyelni, amikor lefoglalsz egy all inclusive utazást és arról is ejtünk szót, milyen hibákat követnek el az all inclusive vendégek...

Fotó: Shutterstock

  • Bár a neve ez sugallja az all inclusive-ban sincs benne minden szolgáltatás. Szereted a vízi sportokat? Szinte biztos, hogy a motoros járgányokat nem adják „ingyen", legyen szó vízisíről, a motorcsónakos kite-ról vagy jetskiről. Ugyanez vonatkozik a wellness szolgáltatásokra, a masszázsra, az arckezelésre vagy a pedikűrre. Ha olyan körutazásra mész, ami minden állomáson all inclusive ellátást ígér, akkor különösen legyél körültekintő, hiszen valószínűleg minden egyes szállásnál mások lesznek az ingyenes szolgáltatások.
  • Egy üdülőhelyen is lehet egy hotelláncnak több szállodája más-más kínálattal, programokkal és szolgáltatásokkal. Foglalás előtt nézd jól végig a galériát, keress rá az értékelésekre minden létező fórumon, a TripAdvisortól a Facebookig, hogy lásd valójában, mit kaptak a hotel vendégei a pénzükért cserébe!

Fotó: Shutterstock

  • Valamiért az gondolják a turisták, ha egy luxus hotelben vagy resortban nyaralnak, ott nem történhetnek balesetek vagy kellemetlenségek. Sajnos még a legjobb hotelekben is előfordulhat lopás és a legprofibb kialakítású medencében is lehet akkorát esni, hogy kórházban kössön ki a vendég. Indulj ki abból, hogy bármi megtörténhet és mindig köss utas- és balesetbiztosítást!
  • A legtöbb luxus szálloda kínál gyerekfelügyeletet és animátorokkal szervezett programokat, csoportos játékokat vagy műsorokat, esetleg még játszósarkot is, de mindezt szervezett keretek között, egy-két óra erejéig. Tehát ha igénybe veszed ezeket a szolgáltatásokat, akkor menj időben a gyerekedért, az animátoroknak vagy pihenniük kell, vagy egy másik helyszínen van dolguk, ha vége van az előző programnak.
  • Mivel alapvetően egy felső kategóriás szállodába készülsz megszállni, legyen nálad legalább egy elegáns ruha, mert ezekben a hotelekben minden turnus alatt van legalább egy, de általában több olyan műsor (tánc, koncert, színház), amin illik nem flipflopban és atlétában részt venni.
  • A legtöbb all inclusive szállodában ingyenes, 24 órás szobaszerviz áll rendelkezésedre, csak így nem svédasztalról tudsz rendelni, hanem a hotel étlapjáról. Kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget!

​Mi a helyzet a borravalóval?

Fotó: Shutterstock

Kell jattot adni? Mennyit? Vagy nem illik? Sok mindentől függ, hiszen nem mindegy, milyen országban vagy és az sem mindegy, mi a hotel saját szabályzata. Általában az all inclusive szolgáltatásban benne foglaltatik a szervizdíj, de ha úgy érzed, hogy egy-egy szolgáltatás olyan kiváló volt, hogy a hotel dolgozója megérdemel egy kis pluszt, akkor ne fogd vissza magad. .


AMI MÉG ÉRDEKELHET