Úti célok, ahol csak a kikapcsolódással kell törődnünk

Ezek az országok a legalkalmasabb egy all inclusive nyaralásra.

Fotó: Shutterstock

Azok a nyaralók körében régóta népszerű hotelek viselik az all inclusive titulust, amelyeknél a feltüntetett ár nemcsak a szobafoglalást, hanem a teljes fogyasztást is takarja. Vagyis a szállodában tartózkodás ideje alatt korlátlanul ehetünk és ihatunk, anélkül, hogy az egekbe szökne a számla összege. Ha csak élvezni akarjuk a vakációt, ezekben az országokban rengeteg ilyen hotelt találunk.

​Spanyolország

Fotó: Unsplash

Nem túl közismert, de a 20. század közepén éppen Spanyolországban nyílt meg a világ első all inclusive szálláshelye. Az ötletgazda egy belga vállalkozó, Gérard Blitz, aki a Mallorca szigetén fekvő Alcúdia városában valósította meg elképzelését. Ma már több száz hasonló szálloda működik az ibériai ország üdülőhelyein, Ibiza, Tenerife vagy éppen az andalúziai Costa del Sol régió is számos kiváló all inclusive hotellel rendelkezik.

Törökország

Fotó: Unsplash

A kedvező áraknak és a csodás földközi-tengeri partoknak köszönhetően a török all inclusive szállodák rendkívül népszerűek a kelet-európai turisták körében. Az összes népszerű üdülőhely, mint például Antalya, Belek vagy Bodrum is több ilyen szolgáltatást nyújtó hotellel várja a nyaralókat.

Görögország

Fotó: Unsplash

Érdemes nagyon odafigyelni, Görögország melyik részén keresünk szálláshelyet, mivel akadnak kimondottan drága szigetek (például Míkonosz és Szantorini), valamint igencsak kedvező árakkal dolgozó szállodák is – többek között Krétán, Korfun vagy Rodoszon. A hely szépségében azonban egyik helyen sem fogunk csalódni.

Portugália

Fotó: Unsplash

Európa legnyugatibb szárazföldi országát egyre többen választják nyaralásra. Portugália legdélibb tartománya, Algarve tele van all inclusive szállodákkal, ha pedig egy hosszabb utazásra is vállalkozunk, az Azori-szigetek és Madeira is nagyszerű lehetőségeket kínál.

Ciprus

Fotó: Unsplash

A földközi-tengeri szigetet leginkább tiszta égboltja és csodálatos strandjai tették a turisták egyik nagy kedvencévé, de az élményt tovább növelik a belsejében található hegyek, a gazdag történelem és az ínycsiklandó mediterrán konyha. Cipruson minden árkategóriában találunk szálláshelyeket, a kifejezetten olcsótól kezdve a luxushotelekig. Az all inclusive szállodákat elsősorban Lárnaka, Páfosz és Limassol környékén érdemes keresni.

Mexikó

Fotó: Unsplash

A karibi és közép-amerikai régióban is számos hotel kínál all inclusive ellátást, így Mexikóban is bőven akadnak ilyen szállodák. A Yucatán-félsziget északkeleti csücskének tengerparti üdülőhelyei, mint Cancún vagy Playa del Carmen hibátlan választások!

AMI MÉG ÉRDEKELHET