Európa legmodernebb vidámparkja épül Angliában

A London Resort a világ első karbonsemleges vidámparkja lesz és a várakozások alapján 25 év alatt 50 milliárd angol fontot hoz majd a szigetországnak.

Fotó: Facebook


A korábban Paramount Kent és Paramount Park London néven futó projekt építése a tervek szerint 2024-re zárul Kentben, Gravesend és Dartford között, a Swancombe-félszigeten. Becslések szerint 2038-ig összesen 17 000 embert foglalkoztatna a park, ebből csak az építőipari alkalmazottak száma 6000 fő lesz.

Fotó: Facebook

A Swancombe-félsziget Kentben

A tematikus park egy jelenleg ipari területként használt, közel 900 hektáros félszigetre épül: a legmodernebb hullámvasutaktól az azték piramison át, középkori várkalandokig nagyon vegyes lesz a szórakozási lehetőség. A tervek alapján a középkortól a 23. századi jövőig repítik a látogatókat.

A vidámpark zónái a The Studios, The Woods, The Kingdom, The Isles, The Jungle, Starport és High Street neveket kapták. A befektetőknek 25 000 oldalas tanulmányban részletezték, miként válik az ipari terület az ország legizgalmasabb szórakoztató- és üdülőhelyévé néhány év alatt. Az elemzés azt ígéri, hogy rengeteg embert foglalkoztatnak majd, ráadásul ez lesz az első karbonsemleges vidámpark a világon.

A park bizonyos részein más-más kulturális témát dolgoznak majd fel és a kupola világítása változtatható, ha időszaki műsort tűznek ki. A „brit Disneylandnek" is nevezett vidámpark 2000 férőhelyes színházat és egy hatalmas szórakozóhelyet is magába foglal majd.

A London Resort szórakoztató park látványtervei:

Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


Fotó: Facebook


AMI MÉG ÉRDEKELHET