Ha ötvöznéd a luxust az eleganciával – íme 5 szálloda, ahol a brit királyi család tagjai is megszálltak már

Ha ellesnéd az angol királyi család nyaralási szokásait, mutatjuk, milyen szállodákban szálltak már meg.

Fotó: Shutterstock

Korábban bemutattuk már a Diana hercegnőhöz és II. Erzsébethez kapcsolódó helyszíneket, illetve a királyi família kedvenc nyaralóhelyeit. Most Kanadától Dubrovnikig, a Karib-szigetektől Róma szívén át az osztrák hegyekig mutatjuk azokat a luxushoteleket, amelyek elnyerték a brit királyi család különböző tagjainak a tetszését.

Soho Beach House Canouan – Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

Nem is olyan régen Meghan Markle és Harry herceg a karibi Soho Beach House-ban élvezték az életet. A csak tagoknak fenntartott Soho klub létesítményei közül a híres házaspár a Cotswoldsban található Soho Farmhouse-ban és a Soho House Torontóban is vakációzott már - utóbbiban Eugénia hercegnővel és férjével, Jack Brooksbank üzletemberrel közösen ünnepelték a halloweent.

Hassler Roma – Olaszország

Ebbe a Spanyol lépcső tetején elhelyezkedő legendás ötcsillagos szállodába még Diána hercegné és III.Károly király is ellátogatott már egykoron. Rajtuk kívül is több híresség választotta már ezt a hotelt, így például VI. Gusztáv Adolf svéd király, Félix luxemburgi herceg, vagy Rainier monacói herceg és házastársa, Grace Kelly színésznő. A szálloda többek között pazar kilátásáról és a Michelin-csillagos étterméről ismert.

Hotel Arlberg – Ausztria

Amikor fiai még kicsik voltak, Diána hercegné úgy döntött, hogy ebbe a szállodába viszi őket. A kastély egy tökéletes ausztriai helyszínnek számít: pontosan olyan, mint amilyennek az országot képzeljük A muzsika hangja című film megnézését követően. A hófödte hegyek, a szívmelengető ételek és a kényelmes szobák igazán varázslatossá teszik a nyaralást.

Hotel Excelsior Dubrovnik – Horvátország

A horvátországi szálloda már önmagában egy nevezetességnek mondható: az Adriai-tengerre és az óvárosra néző épület egykor egy királyi villába épült. A visszafogott eleganciát és saját strandot kínáló szállodában egykoron a néhai II. Erzsébet királynő és Margit hercegnő is megszállt már.

Fairmont Empress – Kanada

A brit királynőről elnevezett Victoria városában található erődszerű hotelt választották 2016-as kanadai útjuk során Vilmos és Katalin, akik Sarolta hercegnő és György herceg társaságában élvezték a szálloda nyújtotta lehetőségeket. A hotelt egyébként Károly király és Kamilla királyné is meglátogatta 2009-ben, de II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is megszállt itt az idők során.

AMI MÉG ÉRDEKELHET