Nu trebuie să renunți la sport atunci când călătorești – iată cum să faci mișcare când nu ești acasă

Regularitatea și o alimentație bună sunt mai importante decât numărul de exerciții fizice.

Foto: Shutterstock


Dacă exercițiile fizice fac parte din viața ta cotidiană, o călătorie poate face o mare diferență. Le poți echilibra pe toate urmând aceste sfaturi.

Este important să faci multe exerciții fizice în timpul călătoriei, pentru că stai pe jos destul de mult în avion, tren, mașină sau în mijloacele de transport în comun. De aceea, este o idee bună să mergi pe jos acolo unde este posibil: plimbă-te până la locul de cazare, dacă nu este prea departe sau urcă și coboară pe scări la aeroport în loc de scările rulante.

Foto: Shutterstock

Atunci când îți planifici călătoria, merită să afli ce facilități pentru exerciții fizice oferă unitatea de cazare, și chiar să ai astfel în bagaj hainele potrivite. Majoritatea hotelurilor au săli de sport și/sau piscine, iar în apropiere există zone de alergare și jogging. Pentru așa-numitele călătorii "bleisure" (business + leisure), când se combină afacerile cu timpul liber, o modalitate excelentă și sănătoasă de a explora orașul este să alergi sau să mergi cu bicicleta în jurul principalelor obiective turistice.

De asemenea, gimnastică se poate face și în camera de hotel, iar exercițiile cu propria greutate, cum ar fi flotările, genuflexiunile, abdomenele sau yoga, nu necesită echipament sau prea mult spațiu. Există aplicații mobile și videoclipuri care prezintă exerciții ce pot fi făcute în orice mediu.

Foto: Shutterstock

Indiferent de forma de exerciții, chiar și un antrenament scurt poate face diferența - 10-20 de minute de mișcare pe zi te pot ajuta să te menții în formă.

În mod ideal, merită să alternezi între diferite forme de antrenament pentru a menține plăcerea mișcării.

O combinație de exerciții fizice și o dietă sănătoasă te ajută să slăbești și să te menții în formă și atunci când călătorești, așa că mănâncă bine și în deplasare: consumă fructe și legume proaspete, multe proteine, evită alimentele procesate și restaurantele de tip fast-food. Mâncarea locală va oferi aproape sigur o experiență gastronomică mai interesantă și mai multe substanțe nutritive.

AMI MÉG ÉRDEKELHET