Cum de nu s-a gândit cineva la asta mai devreme? Apartamente de vacanță pe bază de sharing!

Mai bine decât la hotel? Putem cumpăra cote din mai multe imobile de vacanță din Europa în același timp!

Foto: August

O cotă de 1/21 din cinci apartamente diferite de la Chamonix până în Barcelona este disponibilă în cadrul modelului unic de afaceri pe bază de proprietate comună.

Foto: August

Mélie Dunod și Nico Watzenig s-au ocupat ani de zile să ajute clienți bogați să cumpere și să renoveze proprietăți de vacanță în toată Europa. Făcând naveta între Franța, Spania și Italia, au observat cât de limitate sunt cu adevărat posibilitățile fiecăruia dacă deținem un singur apartament de vacanță, mai ales că ne așteaptă atât de multe locuri frumoase pe continent.
În medie, proprietarii petrec aproximativ 35 de zile în imobil, care, prin urmare, este de obicei gol timp de 11 luni pe an.

Această idee a dus la înființarea companiei numită August, al cărei model de business este următorul: clientul poate achiziționa o cotă de cel puțin 1/21 în cinci proprietăți europene diferite în același timp. Clienții pot folosi astfel cinci locuințe pentru o fracțiune din prețul unui apartament de lux, ceea ce le extinde semnificativ opțiunile de vacanță.

Alpii Francezi, Mallorca, Toscana 

Foto: August

August oferă mai multe pachete, de top fiind cel denumit Premium. În fiecare pachet apar mai multe oferte în fiecare an, de exemplu cine plătește acum prețul de 680 de mii de euro pentru colecția Premium primește o cotă de 1/21 în cinci imobile cu patru sau cinci camere fiecare, situate în Alpii Francezi, pe Coasta de Azur, în Mallorca, Toscanași zona rurală engleză. Colecția Signature oferă aceleași destinații, dar cu apartamente mai mici și prețuri mai reduse.

O opțiune și mai ieftină ne oferă o cotă în câte un apartament din Cannes, Barcelona, Paris și Roma.

În plus, într-o altă ofertă a lui August, este posibil să deținem și 1/8 dintr-o singură proprietate. Dacă dintr-un motiv oarecare vrem să vindem partea noastră din pachet, August se va ocupa și de asta. Toate proprietățile aparțin în întregime co-proprietarilor respectivi, August nu are nicio cotă în ele – prin urmare, orice creștere sau scădere a valorii imobilului îi afectează doar pe proprietari. August, în schimb, își asumă întreaga întreținere a clădirii și toată administrația contra unei taxe lunare.

Sistem de punctaj

Foto: August

Desigur, cea mai importantă întrebare este: cine și când poate folosi apartamentul respectiv? Pentru asta, compania a dezvoltat un sistem de rezervare bazat pe puncte, care oferă tuturor acces egal chiar și în perioadele de vârf de vacanță – de la rezervarea cu un an în avans până la călătoriile imediate, spontane (dacă punctele disponibile permit acest lucru). În plus, un client poate achiziționa mai multe unități de acțiuni (până la patru), prin care desigur crește și timpul de utilizare.

Pe baza experienței de până acum, clienții au raportat călătorii de familie și cu prietenii de o calitate mult mai bună. În special copiii se bucură de faptul că pot petrece vacanța chiar și în cinci locuri diferite într-un an.

Sursă: Robb Report

AMI MÉG ÉRDEKELHET