Excursia prin pădure este și mai distractivă cu aplicația care recunoaște sunetele păsărilor!

Aplicația BirdNET ne arată ce pasăre produce sunetul înregistrat.

Foto: Unsplash

Dacă ne interesează sunetele naturii, atunci cu siguranță ne-ar plăcea o aplicație de identificare a păsărilor care să ne arate, pe baza sunetelor, ce pasăre se găsește în apropierea noastră.

.

Aplicația BirdNET ne arată, în funcție de sunetul de pasăre înregistrat, ce animal emite sunetul respectiv. A fost dezvoltată de cercetătorii Universității Tehnice Chemnitz și ai Universității Cornell. Poate fi descărcată deja în toată lumea și recunoaște sunetele a aproximativ 3.000 de păsări.

Algoritmul bazat pe inteligență artificială a aplicației determină cu o certitudine de 80-85% pasărea care emite sunetul respectiv.

Acest lucru este dovedit de faptul că echipa de dezvoltare a aplicației se mândrește cu peste un milion de descărcări. Aplicația determină specia de pasăre, arată și informații specifice animalului și condițiilor sale de viață și, bineînțeles, putem vedea o mulțime de poze cu pasărea respectivă, pentru a o recunoaște data viitoare când o vedem.

BirdNET și-a făcut un renume încă din 2020 când, din cauza restricțiilor, miliarde de oameni au petrecut ore în grădinile lor, plimbându-se în natură și încercând să identifice cântecul păsărilor. Utilizarea aplicației ajută în mod continuu munca ornitologilor și a altor oameni de știință, deoarece furnizează date despre unele specii în mod anonim, prin determinarea locației. Putem descărca aplicația de recunoaștere a sunetelor de păsări pentru telefoane cu sisteme de operare iOS și Android, precum și pentru tablete.

AMI MÉG ÉRDEKELHET