5 praktikus app, ami segítségedre lesz utazáskor

Bringamegosztó, pakolássegítő vagy költségvetés-menedzser? Érdemes letölteni őket!

Fotó: Shutterstock

Appok ezrei könnyítik meg az életünket a hétköznapjainkon és szerencsére egyre több szuper applikáció van, ami kimondottan az utazásaink közben van segítségünkre. Most 5 olyat mutatunk, amelyek letöltésével nemcsak kényelmesebbé tehetjük a szervezést és magát az utazást, de akár még a spórolhatunk is.

Pack Point

Ez az ingyenes alkalmazás segít rendszerezni, hogy mit kell bepakolnia a poggyászába egy megadott úti cél szerint. Beírjuk a desztinációt, a dátumot, a tartózkodás idejét és az utazás célját – hogy üzleti vagy szabadidős programról van-e szó, adhatunk hozzá tevékenységeket, sportokat, rendezvényeket, az app pedig ezek alapján ruha- és tárgylistát készít nekünk megfelelő darabszámokkal és variációkkal. Természetesen kedvünk szerint személyre szabhatjuk a végeredményt, de azoknak, akik nehezen állnak neki a pakolásnak, vagy hajlamosak túlpakolni a táskájukat, hatalmas segítség lehet.

Bike Share Buddy

Fotó: Shutterstock

A Bike Share Buddy azok kedvence, akik külföldi utazásaikon is szívesen kerékpároznak, ez az alkalmazás ugyanis megmutatja a legjobb helyi kerékpárkölcsönzőket a világ különböző városaiban. A Bike Share Buddy jelenleg 45 helyszínen, köztük 10 európai országban elérhető, az alkalmazás használata pedig nagyon egyszerű. Csak kiválasztjuk a helyszínt, és azonnal hozzáférhetünk az összes közeli kerékpármegosztó állomáshoz, ráadásul azt is láthatjuk, hogy az egyes állomásokon hány kerékpár áll rendelkezésre.

Omio (korábban GoEuro) 

Az Omio (korábbi nevén GoEuro) egy meglehetősen népszerű platform, amelyet kimondottan Európa felfedezéséhez fejlesztettek ki. Az Omio weboldalán és alkalmazásán keresztül vonat-, busz- vagy repülőjegyek árait vethetjük össze és foglalhatunk is Európa bármely célállomására. Az app kimondottan praktikus a hátizsákos turistáknak, hiszen megmutatja a legolcsóbb lehetőségeket.

Hostelword

Fotó: Shutterstock

Ha igazán olcsó szálláslehetőséget keresünk, akkor természetes, hogy a hostelek között is körül kell néznünk, ebben pedig nagy segítségünkre lehet a Hostelworld nevű app, amely összeveti nekünk a különféle szálláshelyek árait és az olyan általános információkat is felsorakoztatja a korábbi vélemények alapján, mint a távolság a városközponttól vagy például a tisztaság. Az egyes hostelek értékeléseit dátum szerint megnézhetjük, ha pedig az appon keresztül foglalunk, akár 7 nappal az indulás előtt is lemondhatjuk a szállásunkat ingyen.

Money Manager

Fotó: Shutterstock

A Money Manager alkalmazás nélkülözhetetlen mindenkinek, aki szereti valóban részletesen nyomon követni kiadásait egy utazás során. Az applikáció használható már a tervezéshez is, de áttekintést ad a kiadásainkról, és azt is megmondja, hogy mely kategóriákban költöttünk legtöbbet. Emellett grafikonokon követhetjük a napi, heti és havi pénzügyi tevékenységünket és a fizetésünk módját.

AMI MÉG ÉRDEKELHET