„Arca lui Noe" modernă în Africa de Sud?

Conform planurilor, noul parc va găzdui câteva exemplare din toate speciile de animale existente şi ar costa 6,6 miliarde de dolari.

allatok
Ilustraţie: 123rf


Un proiect impozant: parcul Arca lui Noe African (Noah's Ark Africa) pe 100 kilometri pătrați în provincia sud-africană KwaZulu Natal. Uriașa grădină zoologică ar proteja speciile de animale și plante de dispariția totală. Se dorește realizarea proiectului prin finanțare comunitară (se poate dona aici), iar despre proiectare, strângerea de fonduri, cercetări și construcția parcului se va realiza și un serial de filme documentare de 12 episoade.

Ideea acestei rezervații naturale aparține omului de afaceri britanic Richard Prinsloo Curson, care pregătește construirea celui mai modern parc din lume, cu biodomuri și piste de alergare uriașe. El se așteaptă să adune uriașa sumă de 6,6 miliarde de dolari necesară construcției prin cooperare globală.

youtu.be

Global Conservation in the Heart of Africa.

Parcul natural visat este deja comparat cu cele din filmele din cunoscuta serie Jurassic World. Din campania de strângere de fonduri face parte și un serial de televiziune cu 12 episoade, care va începe în ianuarie 2021 și care, pe lângă planuri, va prezenta și cultura băștinașilor africani care sprijină Arca lui Noe. Din serial vom învăța despre speciile cele mai amenințate, iar inițiatorii proiectului ne arată și cum trebuie făcut lobby pentru adunarea unei sume atât de mari și care sunt celebritățile care s-au alăturat deja planului rezervației.

„Fauna este în criză. Mii de specii dispar de pe suprafața pământului datorită schimbărilor climatice, dezvoltării tehnologice, agriculturii, poluării cu plastic a oceanelor, vânatului animalelor sălbatice mari și braconajului" – a declarat Richard Prinsloo Curson. „Conservarea ecosistemului natural este datoria generațiilor viitoare, altfel copiii noștri se vor confrunta cu consecințele teribile ale schimbărilor climatice și vor trebui să lupte pentru supraviețuire."

Câteva imagini 3D ale viitorului parc:




AMI MÉG ÉRDEKELHET