Ai încerca un cort care plutește peste o prăpastie? În Orientul Mijlociu se lucrează deja la asta!

Nu numai Dubai și Abu Dhabi dispun de proiecte grandioase în Emiratele Arabe Unite: și al treilea oraș ca mărime al țării, Sharjah, se pregătește să realizeze un nou obiectiv turistic impresionant.

Ilustrație: Ardh Architects

Firma Ardh Architects cu sediul în Dubai a proiectat o destinație turistică uimitoare în munții care se înalță deasupra orașului Sharjah. Conceptul numit The Floating Retreat (Adăpostul Plutitor) este format din zece corturi de lux de câte două persoane, care plutesc pe o platformă comună între două vârfuri de munte.

Ilustrație: Ardh Architects

Conform planurilor, vizitatorii vor urca într-unul dintre corturile din vale, care funcționează practic ca un lift, și care îi va duce până la o platformă, unde pot intra în propriile corturi. Atracția acestui proiect îndrăzneț și spectaculos nu se limitează doar la faptul că acele corturi se află la înălțime: acestea pot fi chiar coborâte și ridicate individual. Oaspeții pot controla personal sistemul de suspendare a corturilor, care pot fi coborâte la maxim 100 de metri sub platformă – coborârea corturilor este posibilă numai când vântul nu bate cu putere. Deoarece instalația a fost concepută pentru o intimitate maximă, corturile pot fi poziționate într-o varietate de configurații, astfel încât să nu se poată întâmpla să fie prea aproape unul de celălalt.

Illusztráció: Ardh Architects

Deși nu acesta este primul proiect de aventură extremă din lume, există multe întrebări legate de siguranță.

Potrivit proiectanților, pe platformă ar fi suficient personal în orice moment, inclusiv ingineri, care ar putea gestiona în mod corespunzător posibilele situații de urgență, cum ar fi un incendiu, blocarea suspensiilor sau vântul puternic. În plus, corturile sunt dotate și cu sistem dublu de cabluri, astfel încât în caz de pericol pot fi mișcate nu doar vertical, ci și orizontal. Astfel, pot naviga spre versantul muntelui, unde pot interveni și salvamontiștii.

Desigur, dacă proiectul va fi realizat, oaspeții nu vor fi nevoiți să petreacă întreaga zi în corturile lor: pe baza planurilor realizate de Ardh Architects, ar urma să fie construit și un centru de wellness montan, iar în clădirea recepției din vale ar fi construit și un restaurant.

Ilustrație: Ardh Architects

AMI MÉG ÉRDEKELHET