Area Sacra: atracție veche și totuși nouă în Roma

Iubitorii de istorie care vizitează Roma în 2022 vor fi răsfățați, deoarece zona istorică Area Sacra din cartierul Largo di Torre Argentina este supusă unor ample lucrări de restaurare.

Foto: 123rf



Anul viitor se deschide și pentru turiști Area Sacra din Roma, care, printre altele, cuprinde ruinele a patru temple construite în urmă cu 2300 ani, respectiv și Theatrum Pompeium, unde se crede că a fost asasinat Iulius Cezar în anul 44 î. Hr. Ruinele au fost descoperite între 1926 și 1930, sub casele medievale care au fost demolate. Până acum, rămășițele impozante ale unor clădiri se vedeau doar din exterior, de la nivelul străzii, însă din 2022, datorită noilor dezvoltări, ne vom putea plimba prin întreaga zonă. După lucrările la situl arheologic, acesta va primi pasaje înălțate și iluminate, poteci, un lift și o zonă de expoziție acoperită. Acest lucru le va permite vizitatorilor să vadă ruinele templelor și un monument circular al zeiței Fortuna.

Foto: Wikimedia

Area Sacra este renumită şi pentru că găzduiește o colonie de sute de pisici fără stăpân. Animalele sunt hrănite și îngrijite de o organizaţie non-profit, iar vizitatorilor le place să surprindă imagini cu ele trecând printre ruine. Conducerea oraşului a dat asigurări că lucrările nu vor afecta colonia felinelor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET