Curajoșii pot traversa acum cel mai înalt pod suspendat din Europa

Cei care se tem de înălțime ar trebui să se ferească de atracția italiană.


Italia este plină de atracții culturale minunate și de peisaje uimitoare, însă acum Ponte Tibetano, recent inaugurat, s-a adăugat pe listă, deținând titlul de cel mai înalt pod suspendat din Europa.

Recent inaugurat, Ponte Tibetano, un pod suspendat pietonal amplasat la o altitudine de 175 de metri, îi așteaptă acum pe aventurierii curajoși în împrejurimile pitorești ale regiunii Umbria din centrul Italiei. Podul, care se întinde între satul medieval Sellano și orașul Montesanto, are o lungime de doar 800 de metri, dar traversarea lui poate dura totuși 30-45 de minute.

Este nevoie de aproape o mie de pași pentru a finaliza provocarea.

Foto: Shutterstock

Podul nu este pentru cei slabi de inimă: pe lângă diferența de nivel de 68 de metri, este alcătuit din lamele cu spații mari între ele. Bineînțeles, nu trebuie să-ți faci griji că ai putea rata pasul, deoarece proiectanții au luat o mulțime de măsuri de siguranță. Printre altele, cei care traversează podul trebuie să poarte pantofi adecvați, precum și un ham, respectiv trecerea este permisă doar pentru cei cu o înălțime de peste 120 de centimetri.

"Scopul nostru este să revitalizăm zona și să prevenim depopularea. Sperăm că podul va aduce mulți vizitatori în regiune", a declarat Attilio Gubbiotti, primarul din Sellano. Ca un amănunt, regiunea din estul Umbriei a fost lovită de o serie de cutremure în 2016, astfel că atracția specială ar putea fi un mare impuls pentru popularitatea zonei.

AMI MÉG ÉRDEKELHET