Care atracție turistică de top a fost votată cea mai bună din lume în 2024?

Foto: Pixabay


Celebra Empire State Building din New York a urcat pe primul loc în topul premiilor Tripadvisor's Traveler's Choice pentru cele mai bune atracții de vizitat în acest an. Este pentru prima dată când clădirea emblematică ocupă primul loc, aceasta fiind aleasă pe baza calității și cantității recenziilor primite de la utilizatorii platformei de călătorii în perioada 1 aprilie 2023 - 31 martie 2024.

Cu "recenzii și opinii peste așteptări din partea comunității, Tripadvisor pe o perioadă de 12 luni", Empire State Building a adunat 60.000 de recenzii de 5 stele, utilizatorii fiind uimiți de priveliștea de 360 de grade a New York-ului, unde își pot evidenția toate reperele preferate și pot vedea până la șase state americane într-o zi senină. Peste 300 de recenzii o consideră o experiență "unică în viață"."Din cele 8 milioane de anunțuri ale noastre, mai puțin de 1% ating această etapă", a comentat Tripadvisor succesul reperului.

Foto: Shutterstock

Urcând de pe locul 7 anul trecut pe locul 2 în 2024, Turnul Eiffel egalează nota generală de 4,5 din 5 a Empire State Building pe platforma de călătorii. Cu un aspect complet nou pentru Jocurile Olimpice, monumentul parizian a primit 6,3 milioane de vizitatori anul trecut, depășind cifrele de dinainte de pandemia COVID-19. Cu toate acestea, pandemia a făcut o mare gaură în bugetul turnului, determinând administratorii acestuia să crească prețurile cu 20%.

Foto: Shutterstock

Atracția câștigătoare de anul trecut, Basílica Sagrada Familia din Barcelona, a coborât anul acesta pe locul 4, iar Casa Anne Frank din Amsterdam și-a păstrat locul 3. Colosseumul din Roma a coborât, de asemenea, câteva locuri, de pe locul 2 pe 6, în timp ce peșterile de cristal din Insulele Cayman, în Caraibe, au intrat în top 10 direct pe locul 5 în acest an. Top 10 este completat de Muzeul Luvru din Paris, pe locul 7, Gardens by the Bay din Singapore, pe locul 8, Domul din Milano, pe locul 9 și Marea Moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi, pe locul 10.

AMI MÉG ÉRDEKELHET