Holoride – vara aceasta Audi va ridica la un nou nivel călătoria cu mașina

Audi va deveni primul producător ce va transforma automobilul într-o platformă de experiențe pentru realitatea virtuală începând cu vara anului 2022.

Foto: Audi

Automobilele Audi echipate cu sistemul de infotainment MIB 3 vor fi compatibile cu tehnologia holoride începând cu luna iunie a anului 2022. Noua tehnologie îmbină în premieră conținutul din realitatea virtuală cu mișcările reale ale automobilului.

Foto: Audi

Audi este primul producător de automobile din lume ce va aduce tehnologia de realitate virtuală holoride în producția de serie de automobile. Începând cu vara aceasta, pasagerii de pe locurile din spate își pot pune ochelarii de realitate virtuală VR și se pot lăsa în voia diferitelor formate media VR, ca, de pildă, jocuri, filme și conținut interactiv. Atracția principală: conținutul virtual se adaptează la mișcările automobilului. De pildă, dacă automobilul virează la dreapta, nava spațială din lumea imaginară va zbura, de asemenea, spre dreapta. Dacă automobilul accelerează, nava accelerează la rândul ei. Începând cu iunie 2022, modelele Audi echipate cu cel mai nou upgrade al sistemului modular de infotainment (MIB 3) vor fi compatibile cu sistemul holoride. Acestea sunt: Audi A4, A5, A6, A7, A8, Audi Q5, Q7, Q8, Audi e-tron și Audi e-tron GT quattro.

Foto: Audi

Inițiat de Audi, conceptul acestei tehnologii VR inovatoare, respectiv al tehnologiei realității extinse XR (extended reality) a fost dezvoltat și comercializat de către holoride pentru diferiți producători. Holoride este un startup din domeniul tehnologiilor pentru entertainment și în baza acesti abordări, compania cu sediul în München a dat naștere unei categorii media absolut noi, pe care a denumit-o „Elastic Content", adică un conținut ce se adaptează mișcărilor automobilului, duratei călătoriei și rutei de deplasare. Rezultatul constă în experiențe imersive, la un nivel de calitate nemaiîntâlnit până în prezent.

Foto: Audi

În viitor, automatizarea progresistă a călătoriilor cu automobilul va permite noi forme de divertisment, dar va deschide și noi oportunități pentru a putea învăța și munci în timpul călătoriilor. Atunci când nici cei de pe locurile din față nu vor mai fi nevoiți să se concentreze asupra condusului, ei își vor putea îndrepta atenția spre alte activități, putând munci, citi, urmări filme sau juca jocuri. Cu mișcările sale sincronizate, voiajul holoride prin universurile virtuale reduce, de asemenea, fenomenul frecvent al răului de mașină, ce afectează adeseori pasagerii care citesc o carte sau urmăresc materiale audio-vizuale pe dispozitive electronice, precum tabletele.

Foto: Audi

Interiorul va deveni astfel un spațiu liber personal pentru utilizatori, iar pentru designeri va deveni un nou spațiu de design. Pentru că, desigur, procesul de design al automobilului pornește de la întrebarea: cine va lua loc în noul model și ce vor dori acești ocupanți să facă în automobil? Pe viitor, designerii nu vor mai proiecta automobilele de la exterior spre interior, ci de la interior spre exterior și astfel, clienții vor fi efectiv în centrul atenției designerilor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET