Íme néhány dolog, amit ne tegyél meg, ha autót bérelsz

Sajnos sokan elkövetnek néhány gyakori hibát, amikor autót bérelnek.

Fotó: Shutterstock


Az autóbérlés az egyik legproblémamentesebb módja annak, hogy vészhelyzetben vagy rövid utazás során megfelelő közlekedési eszközhöz jussunk. Fontos, hogy mindenképpen a megfelelő autót kell kiválasztani. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy többet fizetsz a bérlésért a kelleténél, vagy olyan autót kapsz, amely nem felel meg az igényeidnek. De mit nem szabad tenni a bérelt autóval?

​NE KÉSLEKEDJ A FOGLALÁSSAL

Bármilyen céllal is utazol, igyekezz minél előbb lefoglalni az autóbérlést. Legtöbbször így spórolhatsz is, ráadásul nagyobb járműválaszték áll rendelkezésedre, vagyis nagyobb valószínűséggel kapod meg azt az autót, amire szükséged van, vagy amire vágysz az utazás során.

NE FELEJTSD EL MEGFELELŐEN ELLENŐRIZNI AZ AUTÓT

Fotó: Shutterstock

Mielőtt elindulsz a bérautóval, fontos, hogy minden alkatrészt ellenőrizz, hogy elkerüld a későbbi esetleges problémákat. Ne hagyj észrevétlenül semmilyen sérülést, amit találsz, mert az később a te felelősségednek minősülhet.

NE DOHÁNYOZZ AZ AUTÓBAN

A legtöbb autókölcsönző cég tiszta és jól karbantartott autókat kínál. Ha bérelt autóban dohányzol, akkor számíthat a tisztítási díjra, valamint a javítási díjra (abban az esetben, ha figyelmetlen voltál, és a hamu megrongálta az autó szőnyegét vagy kárpitját).

NE VIDD KI AZ AUTÓT AZ ORSZÁGBÓL ENGEDÉLY NÉLKÜL

Fotó: Shutterstock

Bérelt autójára különleges szabályok vonatkoznak, ha egy másik országban használod azt. Ha engedély nélkül utazol az autóval egy másik országba, különdíjra számíthat, amikor leadod azt.

NE ADD ÁT az AUTÓT MÁS SOFŐRÖKNEK

A bérelt autót csak a szerződésben meghatározott személyek vezethetik. A kölcsönző cég engedélye nélkül nem adhatod át az autót másnak. Ha tehát szeretnéd, hogy más sofőrök is vezethessék az autót, ezt előzetesen meg kell beszélned a kölcsönzővel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET