Valósággá vált a Hymer innovatív lakóautója

Hymer Venture S: új referenciapont az anyaghasználat a kidolgozás, és a dizájn terén.

Fotó: Hymer

A Hymer három évvel ezelőtt jelentkezett a VisionVenture nevű koncepciójával, az idei düsseldorfi Caravan Salon expón pedig bemutatkozott az off-road lakóautó szériaváltozata. A Hymer Venture S a tanulmányhoz hasonlóan Mercedes-Benz alapokra épül.

Fotó: Hymer

A kategóriájában kompaktnak számító jármű (2,1 méteres szélesség) könnyen manőverezhető, és két személy számára kínál kemény terepen is elboldoguló, guruló szállást. De milyen szállást! A belső térben a tervezők a modern, belvárosi luxusapartmanok lakberendezési trendjeit vették alapul.

Fotó: Hymer

A kényelmes kanapéhoz kemény bambuszból készült, összehajtható asztal jár, a konyharész matt fekete fényezést kapott, a multifunkcionális szekrényfal polcait, fiókjait és rekeszeit mindenki a saját igényei szerint alakíthatja ki. A két irányban nyíló hátsó rész alsó ajtaja napközben verandaként szolgál, a WC és a mosdó egy mozgatható fallal zuhanyzóvá bővíthető, míg az anyósülést megfordítva a falból kihajtható munkaállomást kapunk.

Fotó: Hymer

A napelemekkel szerelt, gombnyomásra felemelkedő campertető alatt két fekhelyet találunk, amelyeket beépített lépcsősoron közelíthetünk meg. A hálórész oldalfalát képező, méhsejtszerkezetű anyag 7 centiméter vastag, állja az esőt és a szelet, különösen jól szigetel. A beltérben 6 darab, 230 voltos konnektor és 8 USB-csatlakozó található.

Fotó: Hymer

  • Hosszúság – 6360 mm
  • Max. össztömeg – 4100 kg
  • Max. teljesítmény – 190 LE
AMI MÉG ÉRDEKELHET