Avion electric de la Eviation

Start-up-ul de avioane electrice Eviation Aircraft Ltd. a oferit detalii despre versiunea de producție a avionului său denumit Alice.

Foto: Eviation

Modelul pionier este stabilit pentru un zbor inaugural în a doua jumătate a acestui an înainte de intrarea în funcțiune în 2024.

Foto: Eviation

Eviation, ale cărui planuri au fost amânate de aproximativ un an din cauza pandemiei, lansează un design tradițional cu aripi fixe. Alice va putea transporta nouă pasageri, având o autonomie de 1.000 km, ceea ce îl face potrivit pieței de navetiști din SUA deservită în prezent de o varietate de aeronave ușoare.

Foto: Eviation

Aeronava este propulsată de două unități de motoare electrice Magni650 de la MagniX. Bateria cu un singur volum, cu densitate ridicată de energie, este fabricată conform tehnogiei disponibile în prezent și nu depinde de progresele viitoare.

Foto: Eviation

Eviation, care a mutat baza din Israel în zona Seattle în decembrie pentru a profita de expertiza aerospațială a regiunii, a declarat în 2019 că are peste 150 de comenzi de la clienți, inclusiv Cape Air, un operator de transport regional din New York și New England.

AMI MÉG ÉRDEKELHET