A Honda felfrissítette a Gold Wing zászlóshajót

Az 1975-ös piaci bevezetése óta a Honda Gold Wing a hosszú utakra tervezett utazómotorok királyának számít – a komfort bajnoka most újításokat kapott a 2021-es modellévre.

Fotó: Honda


A Honda Gold Wing hatodik generációja 2018-ban lépett színre, így ideje volt egy apró ráncfelvarrásnak. A kényelem szempontjából a továbbfejlesztett audiorendszer, a nagyobb űrtartalmú oldalsó rakodódobozok és a még komfortosabb hátsó ülés jelenti a legfontosabb újítást.

Fotó: Honda

Ennél is lényegesebb, hogy átdolgozták a hathengeres, 1833 kcm-es erőforrást, amely így már megfelel az idéntől kötelező érvényűvé vált Euro 5 károsanyag-kibocsátási szabványoknak. A maximális teljesítmény immár 122,5 LE, míg a 170 Nm-s maximális forgatónyomaték 4500 percenkénti fordulatszámtól áll rendelkezésre. Az erőforrást 7 fokozatú, dupla kuplungos automata sebességváltóval (DCT) társították.

Fotó: Honda

A tökéletes irányíthatóság érdekében a rendszer a kiválasztott vezetési módnak megfelelően elektronikusan beállítja a csillapítóerőt, és a rugó-előfeszítés is elektronikusan állítható. Az intuitív technológia a 4 vezetési módtól – TOUR, SPORT, ECO és RAIN – külön működik, és a terheléstől függően négy különböző beállítás választható, a lágytól a feszesig. Az információs és szórakoztató rendszer adatait 7 colos, teljesen színes TFT-kijelzőn találjuk meg, de innen kezelhetjük a vezetési módokat, illetve beállíthatjuk a felfüggesztéseket és a navigációt. A Bluetooth- és USB-csatlakozással rendelkező infotainment rendszer kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto technológiákkal.

Az új Honda Gold Wing - videó

www.youtube.com

The New 2021 Gold Wing and Gold Wing Tour – What Lies Beyond
AMI MÉG ÉRDEKELHET