Cum să nu pierzi prea mult timp așteptând bagajele în aeroport?

De la întârzieri, la bagaje pierdute, călătoria cu avionul nu este întotdeauna lipsită de stres.

Foto: Shutterstock


Cei mai mulți dintre noi ar părăsi aeroportul imediat după un zbor lung pentru a ajunge acasă sau la cazare cât mai repede posibil, dar în multe cazuri trebuie să așteptăm minute îndelungate pentru a ne lua bagajele de cală de pe banda transportoare. Dar pasagerii creativi au o soluție pentru orice - iată câteva trucuri pe care le folosesc pentru a se asigura că bagajele lor să ajungă pe bandă cât mai repede posibil.

O modalitate de a reduce timpul de așteptare pentru bagaje este să ajungi la aeroport cât mai târziu posibil. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, valizele sunt încărcate în avioane pe baza principiului "primul venit, primul servit", astfel încât, dacă ești printre ultimii la îmbarcare sunt șanse ca valiza ta să fie prima care ajunge pe platforma de încărcare, - ceea ce înseamnă, de asemenea, că personalul care se ocupă de bagaje o va scoate prima din avion, cu o cale directă către banda transportoare.

Foto: Shutterstock

Desigur, sosirea cu întârziere este mai stresantă pentru mulți oameni decât așteptarea - motiv pentru care această metodă este recomandată doar celor care nu se tem de un mic risc. Dacă preferi să ajungi mai devreme la aeroport "pentru orice eventualitate", dar totuși vrei să aștepți cât mai puțin pentru bagajele tale, poți profita de serviciile suplimentare oferite de companiile aeriene. Unele companii aeriene, de exemplu, îți oferă posibilitatea de a-ți prioritiza bagajele în schimbul unor taxe suplimentare.

Foto: Shutterstock

În plus, un articolul din Express arată că unii pasageri ocolesc această problemă solicitând autorităților un autocolant "fragil", deoarece această denumire afectează locul în care bagajul va fi plasat în cala avionului. Iar dacă este plasat deasupra, va fi unul dintre primele bagaje scoase din avion, deci probabil că va fi unul dintre primele bagaje care va ajunge pe benzile rulante. Cu toate acestea, merită să călătorești cu o valiză unică, colorată, deoarece, deși există o mulțime de valize gri, este mult mai ușor să descoperi o valiză cu un model special.

AMI MÉG ÉRDEKELHET