Băi termale italiene pentru zilele reci

În Italia, scăldatul nu se face doar în mare.

Baia termala Saturnia
Foto: Shutterstock


Italia este vizitată de milioane de turiști pentru monumentele sale antice, pentru arhitectura renascentistă magnifică, pentru plajele cu nisip fin și pentru gastronomia sa extraordinară. Dar țara mediteraneană are, de asemenea, o mulțime de spa-uri termale naturale, iar noi le-am ales pe cele mai bune dintre ele.

Saturnia

Foto: Shutterstock

Băile de calcar din Saturnia, în Toscana, sunt unele dintre cele mai cunoscute băi termale naturale din toată Italia, fiind folosite încă din antichitate. Apele sale bogate în sulf relaxează garantat vizitatorii, iar cele mai populare părți sunt în mod clar cele alimentate de cascada Cascate del Mulino.

Bagni San Filippo

Foto: Shutterstock

Lacurile cu apă caldă sunt așezate între stânci de calcar în mijlocul unei păduri, între Florența și Roma. Imensa stâncă albă a fost modelată de-a lungul secolelor de depunerile de carbonat de calciu, iar în timpul scăldatului pe fundul lacurilor poți descoperi chiar și nămol medicinal.

Bullicame

Foto: Getty Images

Piscinele aburinde din regiunea Lazio, care include și Roma, sunt perfecte iarna. Băile termale de 58°C sunt amplasate în mijlocul unui parc, fiind folosite încă din perioada medievală. Chiar și Dante face referire la ele în ”Jocul divin”.

Bagni Vecchi 

Foto: Instagram

Partea de nord a Lombardiei atrage vizitatorii în principal pentru schi, dar aici se află și Bagni Vecchi (băile vechi), înconjurate de ziduri de piatră vechi de o mie de ani. Cei care fac baie se pot relaxa în apele de 40°C ale piscinei mari, în aer liber și se pot bucura de priveliștea vârfurilor înzăpezite ale Alpilor.

​PANTELLERIA

Foto: Shutterstock

Piscinele naturale, izvoarele termale și apele termale fac din această insulă vulcanică din Marea Mediterană, situată la 85 de kilometri sud-vest de Sicilia, o destinație atractivă pentru vizitatori. Spa-urile complet gratuite oferă oaspeților o gamă de opțiuni, de la băi de nămol la ape termale cu sulf. Una dintre cele mai cunoscute stațiuni termale, Lago di Venere, are apă cu temperatură cuprinsă între 40 și 50 de grade Celsius, dar există ape termale la fel de calde și la Gadir.

AMI MÉG ÉRDEKELHET