Budapest is ott van az idei év „legboldogabb” úti céljai között

A Numbeo és a Tripadvisor felmérése alapján messze Bali a legjobb választás, ha boldog és stresszmentes utazásra vágysz.

Fotó: Unsplash

Az indonéziai sziget a hihetetlen mennyiségű gyógy- és wellness fürdője, illetve a számos szabadtéri tevékenysége miatt került az élre a 2022-es év „legboldogabb” úti céljait összesítő listán. Budapest a harmadik helyen végzett az európai rangsorban.

Fotó: Unsplash

A Numbeo és a Tripadvisor munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy idén szeptemberig melyik város/hely volt a „legkedvesebb” a 0-100-ig terjedő boldogságskálán rangsorolva. Ezért a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjának adatait összegyűjtve megvizsgálták az adott hely:

  • bűnözési-, biztonsági-, szennyezettség indexét;
  • hazai csapolt sörének az árát;
  • szabadtéri tevékenységeinek, illetve az egynapos kirándulások lehetőségeinek a számát 100 ezer lakosra nézve;
  • gyógyfürdőinek és wellness központjainak számát 100 ezer lakosra nézve;
  • lakói mennyire elfogadóak a mássággal szemben, illetve mennyire érzik magukat boldognak a városukban.

Fotó: Unsplash

BALI

Az első helyen Bali végzett, az indonéziai sziget a hihetetlen mennyiségű gyógy- és wellness fürdője, illetve a számos szabadtéri tevékenysége miatt került az élre. Bali után két amerikai város következik a listán: a második helyen Las Vegas végzett , szorosan utána New Orleans következik. Mindkettő magas biztonsági pontszámot kapott, míg a Top 5-ben végzett Barcelona és Amszterdam az egyedi- és különleges szabadidős tevékenységeinek köszönheti helyezését.

A legelfogadóbb város New Orleans és Barcelona lett, mindkettő a maximumot kapta ebben a kategóriában.

Az is érdekes, hogy bár Dubai 100 pontból 83-at kapott a biztonságra, semmilyen más kategóriában nem kapott érdemleges pontszámot.

Fotó: Unsplash

PORTO

Csak Európát vizsgálva, a világlistán is előkelő helyen álló Barcelona és Amszterdam után Budapest következik a sorban. Bár a magyar fővárost hátrébb sorolták a bűnözés kategóriában, de sokat nyomott a latban a gyógyfürdő hálózat és a vizsgált városok közül itt lehet a legolcsóbban sörözni. Portónak az egynapos kirándulások és a szabadtéri tevékenységek emelték meg a pontszámát az európai negyedik helyig, míg az ötödik helyen álló Marseille a legnyitottabb a mássággal szemben – maximális pontot kaptak a francia kikötőváros lakói.

AMI MÉG ÉRDEKELHET