Bandit, nevăstuica călătoare

Animăluțul a fost purtat prin meleaguri de excepție cu scop caritabil.

Fotó: Instagram

Charlie P. Hammerton și-a început călătoria prin lume în 2018, când trecea prin cea mai mare perioadă de criză din viața sa. Pentru a avea un sprijin de-a lungul călătoriei „salvatoare", și-a luat cu el nevăstuica favorită pe nume Bandit.

La vârsta de 25 de ani, Charlie se afla într-un moment greu din viața lui, după ce în anul 2018 mai mulți prieteni și rude apropiate au decedat. A simțit că are nevoie de ceva care să-l ajute. Astăzi e de părere că cea mai bună decizie din viață a fost să pornească în călătorie cu Bandit – a cutreierat lumea din Anglia până la Cercul Polar, vizitând Germania, Spania, Italia, Olanda, Suedia, Norvegia și Orientul apropiat. Întreaga călătorie a fost documentată pe Facebook și Instagram, iar povestea călătoriei sale a apărut recent și sub formă de carte.

Foto: Facebook

Charlie şi Bandit la cercul polar arctic

Charlie l-a adoptat pe Bandit în 2015, de la un adăpost pentru animale. Pe atunci nu a bănuit cât de mult îl va ajuta micuța ființă. În 2018, mama lui Hammerton a decedat după o boală lungă și chinuitoare, și a urmat cel mai bun prieten al său. Tânărul a simțit că nu poate face față pierderii stând acasă.

.

„Bandit a primit foarte multă dragoste pretutindeni în lume, chiar dacă uneori au crezut că e șobolan", a declarat amuzat Hammerton când a fost întrebat cum este să călătorești cu acest animal de companie.

A mai adăugat: la început Bandit a fost doar animalul de companie care trebuia îngrijit, iar această grijă în sine l-a distras de la problemele sale. Apoi au devenit tovarăși în călătorie, alpinism și alte aventuri, formându-se o legătură reală, importantă între cei doi. Cea mai interesantă și mai riscantă călătorie a lor a fost la Cercul Polar. Se pare că Bandit a iubit cel mai mult acest loc dintre toate în care au cutreierat împreună.

Hammerton și-a găsit o nouă motivație: a devenit obiectivul său declarat să facă viața mai bună celor aflați în cumpănă. I se pare șocant faptul că omenirea nu știe în ce situație proastă se află starea noastră mentală generală și că nu ne pasă suficient de mult să ne ajutăm semenii instabili - își dedică toate eforturile în acest sens și vrea să dea un exemplu bun tinerilor fără speranță. De exemplu, tânărul britanic își folosește popularitatea prin cursuri de coaching în sănătate mentală pentru liceeni.

Charlie și Bandit în lume:

Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


Foto: Instagram


AMI MÉG ÉRDEKELHET