Un proiect global – baterii Audi în ricșele din India

Proiect pilot Nunam: noi soluţii de încărcare pentru ricșe, plus noi oportunităţi pentru femei.

Foto: Audi

Start-up-ul germano-indian Nunam aduce trei ricșe electrice pe drumurile Indiei: acestea sunt dotate cu baterii uzate, preluate de la vehiculele din flota de testare Audi e-tron. Scopul proiectului este de a explora posibilitățile în care modulele pachetelor de baterii de înaltă tensiune pot fi reutilizate după ciclul lor de viață.

Foto: Audi

Pachetele de baterii litiu-ion din automobilele electrice sunt concepute pentru a funcționa pe toată durata de viață a vehiculului. Însă, chiar și după utilizarea inițială, acestea mai oferă capacitate de stocare suficientă pentru vehicule ușoare cu propulsoare electrice cu performanță redusă – cum ar fi ricșele. De altfel, ricșele electrice sunt un lucru comun în India, dar acestea sunt adesea propulsate de motoare alimentate cu baterii cu plumb, care au o viață relativ scurtă și nu sunt reciclate în mod corespunzător. În același timp, șoferii de ricșe își încarcă vehiculele în principal cu electricitate care provine de la centrale pe cărbune.

Foto: Audi

Nunam are o soluție și pentru această problemă: ricșele lor sunt încărcate de la stații cu panouri solare, ceea ce face ca utilizarea să fie fără emisii. Proiectul își propune, de asemenea, să consolideze oportunitățile de muncă pentru femeile din India: testările vor începe anul viitor, iar femeile din programul pilot vor putea folosi ricșele electrice pentru a-și transporta mărfurile la piață spre vânzare.

Galerie foto

Foto: Audi


Foto: Audi


Foto: Audi


Foto: Audi


Foto: Audi


Foto: Audi


AMI MÉG ÉRDEKELHET