Zonă verde din cartierul petrecerilor – insula Dunării din Viena capătă un nou aspect

Locul de petreceri Sunken City va fi transformat în 13.000 mp de spațiu verde – toată lumea se va putea distra în parcul modern, extrem de accesibil.

Ilustrație: Mostlikely

Cine a fost deja pe insula Dunări (Donauinsel) din Viena, probabil că a dat deja la Reichsbrücke de localurile din Sunken City, pline de viață mai ales seara. Barurile și localurile cartierului de petreceri au ocupat în anii ’80 partea centrală a insulei din Dunăre, creată pentru protecție împotriva inundațiilor. Dar contractul de închiriere al operatorilor expiră în 2022...

Foto: Shutterstock

Așa arată acum insula Dunării neglijată, care va fi transformată complet

Infrastructura de apărare împotriva inundațiilor are mai mult de 40 de ani și deci are nevoie de renovare, iar conducerea Vienei a decis ca, în paralel, zona să fie reînnoită și să se creeze o nouă zonă de agrement accesibilă pentru orice vienez. Astfel, capitala Austriei se va îmbogăți în curând cu un alt loc de agrement și odihnă accesibil tuturor. Pe malul drept al Dunării Noi (Neue Donau), pe Insula Dunării, popularul loc de petreceri de seară Sunken City este în curs de reînnoire.

Ilustrație: Mostlikely

Licitația pentru zonă a fost anunțată încă de anul trecut. Se dorește realizarea unui loc pentru distracție apropiat de natură, pe malul Dunării. Aici vor continua să existe restaurante, dar scopul a fost ca parcul să fie vizitat și de cei care vor doar să se plimbe sau să facă un picnic pe iarba verde.

Ilustrație: Mostlikely

Juriul a fost convins de planurile prezentate de Mostlikely Architecture & Common Space Team, care combină zone cu funcții diferite, având în vedere principiul „Soul-Mind-Body”. Designurile vizuale ale zonei numite Donaversum sunt foarte convingătoare: în parcul modern sunt suficiente locuri de odihnă, infrastructură adecvată, piste de biciclete, promenade și soluții creative.

AMI MÉG ÉRDEKELHET