7 folyó, 14 ország – egész Európát bejárhatjuk egy új hajóúton

Íme, egy bakancslistás utazás: 46 éjszakás folyami hajózás, amely európai álomcélpontokon át vezet Budapesttől Párizson át Amszterdamig.


Még nem késtünk le róla! Az AmaWaterways vállalat 2023. június elsején indítja útjára a Seven River Journey Through Europe (Utazás hét folyón, Európán át) elnevezésű csomagját, fejenként 26 ezer dolláros kezdőáron. Hogy mit nyújtanak ennyi pénzért? A Franciaországtól Romániáig tartó két és fél hónapos kaland ára magába foglalja az étkezést és a fedélzeti italokat, valamint a szárazföldi kirándulásokat és a kikötőkben kikölcsönözhető kerékpárok díját is.

Fotó: AmaWaterways

Az útvonal hét európai folyón át vezet, és 17 különböző, az UNESCO Világörökséghez tartozó látványosságot érint. A legtöbb 144 utas összesen négy hajóval szeli majd a Duna, a Szajna, a Saône, a Rhône, a Rajna, a Mosel és a Majna habjait – a szervezők szerint az átszállások teljesen zökkenőmentesen zajlanak majd. Az első két szakasz két különböző franciaországi utat foglal magába, majd következik az Amszterdamtól Giurgiuig tartó, két letérővel kiegészített rész.

Fotó: AmaWaterways

A 46 éjszakás folyami hajóút az eddigi leghosszabb és legambiciózusabb ilyen jellegű vállalkozás az AmaWaterways részéről. A főleg európai, ázsiai és afrikai folyami hajózásra szakosodott cég programjaiban központi szerepet játszik a wellness, amit a már említett szárazföldi kerékpározás mellett a fedélzeti jóga és fitnesz-lehetőség is mutat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET