Belize: fluture în camera de hotel

Atmosfera de junglă este introdusă printr-o soluție unică în resortul de lux ecologic Chaa Creek, situat în partea vestică a Belize.


La sosire, fiecare vizitator este așteptat în camera sa de o cutie cu pereți de sticlă, în care se află o larvă de fluture în pupă, care se transformă în fluture exotic în timpul șederii oaspeților. Potrivit hotelului, oaspeții apreciază că pot urmări eclozarea și apoi pot lăsa fluturele să zboare liber.

Foto: www.chaacreek.com

Coconii provin de la ferma de fluturi Chaa Creek, unde oaspeții pot vedea întregul ciclu de viață al fluturelui Morpho albastru, de la începuturile sale sub formă de ou de culoare verde pal până la etapa lor finală – când devin una dintre cele mai spectaculoase insecte de pe planetă. Ferma a fost fondată în 1993 de către omul de știință Charles Wright și de atunci a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din partea interioară a țării din America Centrală.

Foto: www.chaacreek.com

Amenajarea camerelor cu cutiile de sticlă a reprezentat un pas natural pentru experți, și a fost gândit inițial pentru oaspeții care călătoresc cu copii. „Am decis în 2017 că ar fi un concept distractiv să adăugăm incubatoare de fluturi în camerele de oaspeți ale familiei noastre ca o modalitate de a răspândi mesajul conservării prin speranța, curajul, rezistența, transformarea și schimbarea pe care fluturii le adaugă ecosistemului", explică proprietara resortului, Lucy Fleming. A fost o misiune simplă de a identifica coconii potriviți și de a face cutii de incubator în atelierul fermei.

Foto: www.chaacreek.com

Nu a durat mult până când cei de la Chaa Creek au realizat că nu doar copiii consideră eliberarea fluturilor o experiență plăcută. Au decis să răspândească acea bucurie veselă cuplurilor și, acum, tuturor oaspeților. „Momente precum acestea pot puncta viețile altfel ocupate cu un mic moment de uimire și claritate", spune Fleming. În plus, un aspect esențial al vizitei în Belize este înțelegerea angajamentului țării față de conservarea naturii. Având grijă de acești fluturi, oaspeții pot vedea în mod direct importanța habitatului și a protecției faunei sălbatice. „Sunt polenizatori excelenți, deci prezența fluturilor indică, în general, un mediu sănătos", spune Fleming despre importanța fluturilor morfo albastru.

AMI MÉG ÉRDEKELHET